Σοκαρισμένη ψηφοφόρος του Τραμπ που ίσως χάσει παροχές τροφίμων από το κράτος

Σοκαρισμένη ψηφοφόρος του Τραμπ που ίσως χάσει παροχές τροφίμων από το κράτος

Η Linda Preast κινείται με αναπηρικό καροτσάκι από τότε που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από δύο χρόνια και τώρα στηρίζεται στα αποκαλούμενα «Meals on Wheels» (Γεύματα σε Ρόδες), ένα πρόγραμμα που παρέχει φαγητό σε εκατομμύρια ανθρώπους με αναπηρίες και σε ηλικιωμένους. Η 56χρονη από την Πολιτεία της Τζώρτζια δεν περίμενε όταν ψήφιζε υπέρ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα πρότεινε την διακοπή της χρηματοδότησης αυτών των προγραμμάτων.

«Είστε έκπληκτη;», ρώτησε την Preast η ανταποκριτής του CBS News, Michelle Miller.

«Ναι», απάντησε η 56χρονη. «Γιατί του είχαν πει... είχαν την εντύπωση ότι θα μας βοηθούσε».

Την Πέμπτη, ο διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Mick Mulvaney, εξαπέλυσε επίθεση κατά της υπηρεσίας, λέγοντας ότι «δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα».

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε πια», είπε ο Mulvaney. «Δεν μπορούμε να ξοδεύουμε χρήματα σε προγράμματα απλά επειδή (τα ονόματά τους) ηχούν ωραία. Και το Meals on Wheels ηχεί ωραία».

Μετά τις δηλώσεις, η κυβέρνηση Τραμπ πρότεινε να δοθούν 54 δισ. δολάρια στον αμερικανικό στρατό και παράλληλα να αποδεκατίσει τα ομοσπονδιακά προγράμματα, όπως είναι το Πρακτορείο Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Η Jenny Bertolette, αντιπρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας του Meals on Wheels America δήλωσε στην Huffington Post ότι το πρόγραμμα ήδη δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες εκείνων που έχουν ανάγκη από τρόφιμα.

«Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι η χρηματοδότηση ήδη δεν ανταποκρίνεται. Υπάρχουν ανάγκες που δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Υπάρχει ¨κρίση” στις λίστες αναμονής. Εάν μειωθεί μειωθεί ο προϋπολογισμός, αυτό προφανώς θα έκανε χειρότερα τα πράγματα», δήλωσε.

«Τι θα του λέγατε για να τον πείσετε να μην κόψει το πρόγραμμα;», ρώτησε η Miller την Preast.

«Κι αν ήταν η μαμά σου;», του απάντησε.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή