Σερβιτόρος απολύθηκε όταν ζήτησε από δύο πελάτισσες τις άδειες παραμονής τους στις ΗΠΑ

Σερβιτόρος απολύθηκε όταν ζήτησε από δύο πελάτισσες τις άδειες παραμονής τους στις ΗΠΑ
Dan Dalton via Getty Images

Στην απόλυση ενός σερβιτόρου προχώρησε ένα εστιατόριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν αυτός ζήτησε αυθαίρετα από δύο πελάτισσες να του επιδείξουν την άδεια παραμονής τους. Υπενθυμίζουμε ότι από την άνοδο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά αυτής της φύσης σε όλη την χώρα.

Η Νταιάνα Καρίλο, η αδελφή της, Μπρέντα, και δύο ακόμα γυναίκες επισκέφτηκαν το εστιατόριο «Saint Marc» σε πόλη της Νότιας Καλιφόρνιας στις 11 Μαρτίου, όταν ο σερβιτόρος ζήτησε από τις δύο πρώτες να τον ακολουθήσουν. Οι γυναίκες έμειναν έκπληκτες όταν αυτός τους ζήτησε του επιδείξουν τα νόμιμα έγγραφα παραμονής τους στην χώρα, χωρίς φυσικά να έχει οποιαδήποτε εξουσία για να ασκεί ελέγχους σε πολίτες.

«Θέλω να ξέρω αν είστε από εδώ γιατί σας σερβίρω», φέρεται να είπε ο άνδρας.

Η Νταιάνα και η Μπρέντα Καρίλο, η οποίες προέρχονται από το Μεξικό, αρχικά επέδειξαν τα χαρτιά τους, όντας έκπληκτες από αυτό που τους είχε ζητηθεί, και στην συνέχεια απευθύνθηκαν στον υπεύθυνο του μαγαζιού. Αφότου αρνήθηκαν την πρόταση να μετακινηθούν απλά σε άλλο σημείο του εστιατορίου, οι αδελφές επέστρεψαν στο σπίτι τους και η μία από αυτές, η Νταϊάνα, ανήρτησε στο Facebook ένα κείμενο, στο οποίο περιγράφει όλα όσα έζησε. Η ανάρτηση έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Μέσα στο κλίμα πόλωσης, δεκάδες έως εκατοντάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να κατηγορούν τις αδελφές Καρίλο ότι ψεύδονται με στόχο να πλήξουν τον πρόεδρο Τραμπ. Ωστόσο, το BBC και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν το περιστατικό, μιλώντας με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο σερβιτόρος έχει πλέον απολυθεί και το κατάστημα απολογήθηκε στις γυναίκες. Τους προσέφερε μάλιστα την δυνατότητα να δειπνήσουν δωρεάν και τους ζήτησε να κατονομάσουν μια ΜΚΟ για να δοθεί το 10% των εσόδων μιας ημέρας σε αυτό. Αν και αρνήθηκαν το δωρεάν δείπνο, οι αδελφές Καρίλο είπαν ότι θα ήθελαν το ποσό να δοθεί σε τοπική ΜΚΟ για τους νέους μετανάστες.

Δημοφιλή