ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/03/2017 06:26 EET | Updated 20/03/2017 06:26 EET

Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει προς νέα κρίση – επανάληψη του δράματος του 2015

CJ_Romas via Getty Images
Parthenon and Herodium construction in Acropolis Hill in Athens, Greece shot in blue hour

Η Ελλάδα χάνει άλλη μια προθεσμία για το «ξεκλείδωμα» της χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης αυτή την εβδομάδα, οδεύοντας προς την κατεύθυνση μιας επανάληψης του «δράματος» του 2015, που την έφερε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως σημειώνεται, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συναντηθούν σήμερα (Δευτέρα) θα επαναλάβουν πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα με τους όρους που συνοδεύουν τα δάνεια τα οποία κρατούν τη χώρα «στην επιφάνεια» από το 2010. Αν και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε υποσχεθεί ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως τις 20 Μαρτίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως η επίτευξη συμφωνίας ακόμα και τον Απρίλιο θεωρείται πολύ αμφίβολη.

Τις δύο πλευρές χωρίζει ακόμα χάσμα όσον αφορά σε μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές στην ενέργεια, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αντιστέκεται στις απαιτήσεις για επιπλέον περικοπές στις συντάξεις. Επίσης, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σε email του στην Παρασκευή πως το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί στις συνομιλίες με τους τεχνοκράτες.

Sponsored Post