ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/03/2017 18:49 EET | Updated 20/03/2017 18:58 EET

Έως και την Πέμπτη η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες - «Βλέπουν» καθυστέρηση από το ΔΝΤ

Aris Oikonomou/SOOC

Η συνολική συμφωνία (δηλαδή απομείωση χρέους, μέτρα και αντίμετρα) έως την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στις 22 Απριλίου είναι το τέλος του οδικού χάρτη για την επίλυση του ελληνικού θέματος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές.

Διαβάστε ακόμα: Eurogroup: Δεν επιστρέφουν οι θεσμοί

Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν δύο «παράλληλες» διαπραγματευτικές διαδικασίες, μία για το χρέος και μία για τα μέτρα και τα αντίμετρα. Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών θα είναι η «συνολική συμφωνία» για την οποία εργάζεται η ελληνική κυβέρνηση, όπως αναγνώρισαν μετά την λήξη του Eurogroup και ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά της η Αθήνα εκτιμά ότι το ΔΝΤ «κάνει καθυστέρηση» για την ολοκλήρωση της συζήτησης προκειμένου να πάει με όλα τα θέματα ανοικτά έως και τις παραμονές της εαρινής συνόδου, ώστε να ασκείται μέγιστη πίεση στην ελληνική πλευρά. Γι’ αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στο Eurogroup – και έγινε αποδεκτό – να παραμείνει η ελληνική αντιπροσωπεία (Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης) στις Βρυξέλλες έως και την Πέμπτη προκειμένου καμία πλευρά να μην έχει δυνατότητα να κρύβεται και να καθυστερεί. Αυτό είναι και το νόημα της ελληνικής πρωτοβουλίας.

Ωστόσο είναι προφανές ότι έως την Πέμπτη δεν πρόκειται να κλείσουν τα ανοικτά θέματα της συμφωνίας. Θα έχουν, όμως, πέσει οι μάσκες.

Sponsored Post