ΔΙΕΘΝΕΣ
20/03/2017 15:58 EET | Updated 20/03/2017 15:58 EET

H Google απολογείται για την τοποθέτηση διαφημίσεων σε ρατσιστικά και ομοφοβικά βίντεο

bennymarty via Getty Images
Mountain View, CA, United States - August 15, 2016: bikes used by Google employees to move around the Googleplex. Google is a multinational corporation specializing in Internet services and products.

Η Google απολογήθηκε σήμερα, Δευτέρα, για το γεγονός ότι επέτρεπε την τοποθέτηση διαφημίσεων δίπλα από αντισημιτικά, ομοφοβικά και ρατσιστικά βίντεο στο YouTube.

Ήδη εταιρείες όπως η Marks & Spencer και η HSBC έχουν αφαιρέσει διαφημιστικό περιεχόμενο σε σειρά από σελίδες που ελέγχει η Google.

Η κίνηση είχε αρχίσει από την βρετανική κυβέρνηση και διάφορες δημόσιες υπηρεσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 9% των εσόδων της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας προέρχεται από βρετανικές διαφημίσεις.

«Θα ήθελα να απολογηθώ στους συνεργάτες και συμβούλους μας που ίσως έχουν πληγεί από τις διαφημίσεις (που τοποθετήθηκαν) σε αμφιλεγόμενο περιεχόμενο», δήλωσε ο πρόεδρος της Google Emea, Matt Brittin, από το Λονδίνο.

Εκτός από τις εταιρείες που επέλεξαν να μποϊκοτάρουν την Google, δεκάδες είναι οι βρετανικές διαφημιστικές εταιρείες που σκέφτονταν να αποσύρουν επίσης τις διαφημίσεις τους.