ΔΙΕΘΝΕΣ
21/03/2017 06:39 EET

26 νεκροί από την πείνα σε επαρχία της Σομαλίας. Αιτία του λιμού η ξηρασία που κατέστρεψε γεωργία και κτηνοτροφία

Anadolu Agency via Getty Images
MOGADISHU, SOMALIA - MARCH 8: Somalian people try to continue their lives in tents without water and electricity as they fight against hunger and lack of water due to drought in Kaxda district of Moghadishu, Somalia on March 8, 2017. (Photo by Sadak Mohamed/Anadolu Agency/Getty Images)

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα σε διάρκεια μιάμισης ημέρας στην ημιαυτόνομη επαρχία Τζούμπαλαντ της νότιας Σομαλίας, ανέφερε το ομοσπονδιακό ραδιόφωνο στον ιστότοπό του.

Η Σομαλία, όπως και άλλες χώρες στο Κέρας της Αφρικής, είναι αντιμέτωπη με παρατεταμένη ξηρασία η οποία έχει καταστρέψει την κτηνοτροφία, έχει περιορίσει τις σοδειές και έχει αφήσει 6,2 εκατομμύρια ανθρώπους, σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας, να εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια για τροφή.

Η οξεία πείνα που πλήττει την Τζούμπαλαντ έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό εκατοντάδων οικογενειών προς την πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Ο ιστότοπος του ραδιοφωνικού σταθμού, επικαλούμενος τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών της Τζούμπαλαντ Μοχάμεντ Χουσέιν, μετέδωσε ότι η παρατεταμένη ξηρασία έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων σε διάστημα 36 ωρών σε διάφορες περιοχές μεταξύ των πόλεων Τζούμπα και Γκέντο.

«Οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές χρειάζονται έκτακτη βοήθεια», τόνισε ο Χουσέιν.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι οι πόλεις που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα ελέγχονται από τους ισλαμιστές αντάρτες της αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι μάχονται επί χρόνια για να ανατρέψουν την κυβέρνηση στο Μογκαντίσου.

Sponsored Post