Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί σε ακυρωτικά μηχανήματα. Πώς αντιδρά η ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί σε ακυρωτικά μηχανήματα. Πώς αντιδρά η ΕΛ.ΑΣ.
SOOC

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ανησυχεί βλέποντας ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται παρά τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, δηλαδή από την περασμένη Πέμπτη έως την Κυριακή, ομάδες ατόμων προέβησαν σε 35 επιθέσεις που αφορούν είτε σε ξήλωμα είτε σε πρόκληση φθορών με στόχο ακυρωτικά μηχανήματα.

Τα περιστατικά καταγράφηκαν στου Ζωγράφου, στα Εξάρχεια, στους Αμπελόκηπους, στην Πετρούπολη, στο Ίλιον, στα Πετράλωνα, στο Κερατσίνι, στα Πατήσια, στην Αγία Βαρβάρα, στο Ψυχικό, στην Καισαριανή και στο Παγκράτι.

Υπολογίζεται ότι από την πρώτη μέρα τοποθέτησης ακυρωτικών μηχανημάτων νέου τύπου περίπου 180 από αυτά έχουν αφαιρεθεί ή καταστραφεί.

Η διόγκωση του φαινομένου έχει προκαλέσει την αλλαγή των σχεδίων μέτρων τάξης. Στόχος του αστυνομικού σχεδιασμού είναι η ανακοπή του κύματος βανδαλισμών και καταστροφών σε μέσα μαζικής μεταφοράς μέσω συλλήψεων ατόμων που μπορεί να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στόχος έγιναν πέντε λεωφορεία του ΟΣΥ στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου οι ομάδες των νεαρών αφαίρεσαν συνολικά πέντε ακυρωτικά μηχανήματα και έσπασαν τις οθόνες άλλων πέντε.

Δύο από τις επιθέσεις έγιναν σε λεωφορεία που εκτελούσαν το δρομολόγιο Ζωγράφου-Γαλάτσι της γραμμής «608», στην οδό Ακαδημίας, ένα ακόμη στην ίδια οδό της γραμμής 732 με δρομολόγιο Αγ. Φανούριος-Βύρωνας, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη λεωφορείο της γραμμής «021» με δρομολόγιο Κάνιγγος-Γκύζη και ένα ακόμη της γραμμής «19» στην οδό Μπουμπουλίνας με δρομολόγιο Β. Ηράκλειο-Μετρό Χαλανδρίου.

Δημοφιλή