Συναγερμός για τα νέα τρομοπακέτα. Ντάισεμπλουμ ο στόχος των τρομοκρατών, Χαρδούβελης ο «αποστολέας»

Συναγερμός για τα νέα τρομοπακέτα. Ντάισεμπλουμ ο στόχος των τρομοκρατών, Χαρδούβελης ο «αποστολέας»
sooc

O επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αποτελούσε αποδέκτη τρομοδέματος Ελλήνων τρομοκρατών.

Ως αποστολείς εμφανίζονταν γνωστοί Έλληνες οικονομολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου, ανάμεσά τους ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γκίκας Χαρδούβελης. Οι περισσότεροι από τους οικονομικούς παράγοντες που μπήκαν στο στόχαστρο των τρομοκρατών έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις διαπραγματεύσεις και τα μνημόνια, ενώ έχουν έδρα σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Εκτός από τον κ. Χαρδούβελη ως αποστολείς εμφανίζονται και άλλα ονόματα πανεπιστημιακών και οικονομολόγων με συμμετοχή σε κυβερνητικά σχήματα. Και αυτό διότι οι τρομοκράτες ήθελαν να γίνουν όσο το δυνατόν πιο πειστικοί, προκειμένου οι στόχοι να μπουν στον πειρασμό να ανοίξουν τα πακέτα.

Τα νέα οχτώ δέματα τοποθετήθηκαν σε κιβώτια των ΕΛ.ΤΑ. στις 14 Μαρτίου 2017 και εντοπίστηκαν από τις Αρχές στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι στις 17 Μαρτίου. Προκύπτει δηλαδή ότι εστάλησαν με δύο ημέρες διαφορά από τα τρομοπακέτα που έφτασαν σε Γερμανία και Γαλλία. Η Αντιτρομοκρατική, όπως λένε αξιόπιστες πηγές, τα εντόπισε την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να διαρρεύσει τίποτα. Και αυτό διότι οι αρμόδιοι αστυνομικοί ερευνούσαν το κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν και άλλα τρομοπακέτα που δεν έχουν εντοπιστεί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα οχτώ δέματα είχαν όμοια συνδεσμολογία με αυτά που πρόλαβαν να φτάσουν σε Βερολίνο με αποδέκτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε και στο Παρίσι με αποδέκτη στέλεχος του ΔΝΤ. Ο εντοπισμός τους έγινε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Αυτό επετεύχθη διότι ύστερα από την ανακάλυψη του παγιδευμένου φακέλου στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο, δόθηκαν εντολές για διακοπή των φορτώσεων δεμάτων στα αεροπλάνα, προκειμένου να ελεγθούν όλα. Οι φόβοι των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής επιβεβαιώθηκαν με τον εντοπισμό ακόμα οκτώ παγιδευμένων πακέτων, που εντοπίστηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν πάρουν το δρόμο για την Ευρώπη.

Ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει λήξει, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί οι τρομοκράτες να θέλησαν να στείλουν και αυτή τη φορά 14 τρομοπακέτα, όπως είχαν κάνει το Νοέμβριο του 2010.

Δημοφιλή