Επίθεση-Λονδίνο: Οι προσπάθειες του «ήρωα» βρετανού βουλευτή να σώσει τον άτυχο αστυνομικό

Επίθεση-Λονδίνο: Οι προσπάθειες του «ήρωα» βρετανού βουλευτή να σώσει τον άτυχο αστυνομικό

O Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών Τομπάιας Έλγουντ προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή τον αστυνομικό που έπεσε θύμα της μοιραίας επίθεσης έξω από το κοινοβούλιο και να σταματήσει την αιμορραγία που προκλήθηκε από τις πολλαπλές μαχαιριές που υπέστη, αναφέρει ο Guardian.

Ο Έλγουντ φωτογραφήθηκε γονατιστός να δίνει το φιλί της ζωής και να προσπαθεί με καρδιοαναπνευστική ανάνηψη να σώσει με κάθε τρόπο τον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό.

Ο Βρετανός βουλευτής περιβαλλόταν από το παραϊατρικό προσωπικό, αστυνομικούς και γιατρούς την ώρα που ο ίδιος προσπαθούσε να θεραπεύσει τα τραύματα του αστυνομικού. Μάλιστα παρέμεινε με το θύμα μέχρι την ώρα που έφτασε το ασθενοφόρο. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε πως ο αστυνομικός είναι νεκρός.

Ο Έλγουντ σε μία άλλη συγκλονιστική φωτογραφία απεικονίζεται με ματωμένα χέρια και μέτωπο να αναζητά παρηγοριά στους υπόλοιπους αξιωματικούς που φρουρούν τα κτίρια του Ουεστμίνιστερ.

O Βρετανός βουλευτής, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Koυβέιτ, είχε αποκτήσει για πρώτη φορά προσωπική εμπειρία με την τρομοκρατία, όταν το 2002 ο αδελφός του σκοτώθηκε σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί.

Ο Έλγουντ είναι βουλευτής των Συντηρητικών από το 2005 και υψηλόβαθμο στέλεχος στο υπουργείο των Εξωτερικών από τον Ιούλιο του 2014.

Δημοφιλή