Σεξουαλική κακοποίηση 15χρονης μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook

Σεξουαλική κακοποίηση 15χρονης μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook
shutterstock

H σεξουαλική κακοποίηση ενός 15χρονου κοριτσιού από πέντε ή έξι άνδρες μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook, σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγου.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 40 χρήστες ανέφεραν ότι είδαν τη ζωντανή μετάδοση της σοκαριστικής σεξουαλικής επίθεσης, ωστόσο κανείς δεν ενημέρωσε τις αρχές για το περιστατικό.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως πληροφορήθηκαν τι είχε συμβεί όταν η μητέρα του κοριτσιού προσέγγισε τον επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος.

Οι αρχές ανέκριναν πολλούς υπόπτους για το αποτρόπαιο συμβάν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία σύλληψη.

«Ειδεχθές έγκλημα»

Το κορίτσι, που είχε εξαφανιστεί για μία ημέρα, πλέον έχει επιστρέψει στην οικογένειά του και το βίντεο έχει κατέβει από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η μητέρα της ανήλικης είπε ότι η κόρη της φαινόταν τόσο τρομαγμένη στο βίντεο και πως αυτό που έγινε είναι αποτρόπαιο. «Είναι απαίσιο. Αλλά η ημέρα της τιμωρίας τους πλησιάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αστυνομικός Έντι Τζόνσον είδε σκηνές από το βίντεο, τις οποίες του έδειξε η μητέρα της 15χρονης.

«Εγκλήματα σαν αυτό είναι ειδεχθή και δεν επιτρέπουμε τέτοιου είδους περιεχόμενο στο Facebook» ανέφερε εκπρόσωπός του.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ευθύνη μας για την ασφάλεια των χρηστών στο Facebook και θα αφαιρούμε βίντεο που δείχνουν σεξουαλικές επιθέσεις και κυκλοφορούν για να εξωραΐσουν τη βία».

Δημοφιλή