ΔΙΕΘΝΕΣ
23/03/2017 06:35 EET | Updated 23/03/2017 06:35 EET

Έτοιμη για σκληρή μάχη η Βαρσοβία: Δεν θα δεχθεί την διακήρυξη της Ρώμης, εάν δεν θίγει αυτά τα ζητήματα

STEPHANE DE SAKUTIN via Getty Images
Polish Prime Minister Beata Szydlo holds a press conference on the second day of a European Union Summit at the EU headquarters in Brussels on March 10, 2017.The bloc's leaders voted by 27 to one at the summit in Brussels on March 10 to give former Polish premier Tusk a new two-and-a-half-year mandate, with only Poland's current Prime Minister Beata Szydlo voting against. Szydlo, whose right-wing eurosceptic Law and Justice (PiS) party has nursed a long and bitter enmity with the centrist Tusk, announced that she would block the summit's final communique in revenge. / AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN (Photo credit should read STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Getty Images)

Η Πολωνία είναι πιθανόν να μην δεχθεί την διακήρυξη της Ρώμης, που θα χαράξει την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, εάν το έγγραφο δεν θίγει ζητήματα που η Βαρσοβία θεωρεί σημαντικά, δήλωσε η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο.

Το σχέδιο της διακήρυξης αναφέρει ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εργασθούν για μία Ενωση που προωθεί την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, συνοχή και σύγκλιση, λαμβάνοντας υπ΄όψιν την ποικιλία των κοινωνικών μοντέλων και τον ρόλο κλειδί των κοινωνικών εταίρων.

«Εάν η διακήρυξη δεν περιλαμβάνει τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την Πολωνία, δεν θα την αποδεχθούμε», δήλωσε η πολωνή πρωθυπουργός στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN.

«Η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης , η υπεράσπιση μίας στενής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, η ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κυβερνήσεων και οι κανόνες της ενιαίας αγοράς που δεν μπορεί να διαιρούν αλλά να ενώνουν, αυτές είναι οι τέσσερις προτεραιότητες που πρέπει να περιλαμβάνονται στην διακήρυξη, διευκρίνισε η Σίντλο.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ηγέτης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης Γιάροσλαβ Κατσίνσκι προειδοποίησε ότι η Βαρσοβία θα δώσει σκληρή μάχη στη σύνοδο κορυφής της Ρώμης και δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή Ευρώπης πολλών ταχυτήτων.

Sponsored Post