ΔΙΕΘΝΕΣ
24/03/2017 07:37 EET | Updated 24/03/2017 07:37 EET

«Δεν είχε λόγο»: Ο πατέρας του πιλότου της μοιραίας πτήσης της Germanwings θέλει να καθαρίσει το όνομα του γιου του

Emmanuel Foudrot / Reuters
Wreckage of an Airbus A320 is seen at the crash site, near Seyne-les-Alpes, March 26, 2015. A young German co-pilot locked himself alone in the cockpit of Germanwings flight 9525 and set it on course to crash into an Alpine mountain, killing all 150 people on board including himself, prosecutors said on Thursday. French prosecutors offered no motive for why 28-year-old Andreas Lubitz apparently took the controls of the Airbus A320, locked the captain out of the cockpit and deliberately set it ve

Δύο χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία της Germanwings στη νότια Γαλλία, ο πατέρας του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους προσπαθεί να καθαρίσει το όνομα του γιου του, λέγοντας σε γερμανική εφημερίδα πως οι πράξεις του Αντρέας Λούμπιτς δεν ήταν προσχεδιασμένες.

Οι σχετικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Λούμπιτς οδήγησε εσκεμμένα το A320 της Germanwings σε πλαγιά των γαλλικών Άλπεων στις 24 Μαρτίου 2015, κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 150 ανθρώπων.

Οι εισαγγελείς έχουν δηλώσει πως έπασχε από ψύχωση, κάτι που είχε αποτέλεσμα να παρουσιάσει τάσεις αυτοκτονίας, αλλά τα είχε κρύψει αυτά από τους εργοδότες του.

Παρόλα αυτά, ο πατέρας του διαφωνεί: «Δεν είχε λόγο να σχεδιάσει και να προβεί σε αυτοκτονία, πόσο μάλλον να πάρει 149 ανθρώπους μαζί του» είπε στη γερμανική Die Zeit, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις πως ο γιος του εσκεμμένα έριξε το αεροπλάνο στην πλαγιά και τονίζοντας πως η έρευνα δεν είναι πλήρης.

Ο Λούμπιτς, που δεν είχε ξαναμιλήσει δημοσίως, έχει διοργανώσει συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο την Παρασκευή. Από πλευράς της, η Lufthansa, στην οποία υπάγεται η Germanwings, απαντά πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αμφισβητηθούν τα ευρήματα των ερευνητών. Σημειώνεται πως, νωρίτερα μέσα στο έτος, Γερμανοί εισαγγελείς είχαν αποφανθεί πως κανείς άλλος πέρα από τον Λούμπιτς δεν θα έπρεπε να κριθεί υπεύθυνος για την τραγωδία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, o Λούμπιτς πρόκειται να παρουσιάσει στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, θα «καταρρίψουν» την επίσημη εκδοχή.

«Μέχρι τώρα, όλοι πιστεύουν τη θεωρία περί ενός συγκυβερνήτη που είχε κατάθλιψη για πολύ καιρό, που επίτηδες έριξε το αεροπλάνο του στο βουνό σε μια προσχεδιασμένη ενέργεια. Είμαστε πεπεισμένοι πως αυτό δεν ισχύει» είπε σχετικά.

Sponsored Post