Η νέα αφίσα για το «Alien: Covenant» είναι η πιο ζοφερή εικόνα της κόλασης (και είναι κανονικό έργο τέχνης)

Η νέα αφίσα για το «Alien: Covenant» είναι η πιο ζοφερή εικόνα της κόλασης (και είναι κανονικό έργο τέχνης)

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο κόσμος του ίντερνετ παγκοσμίως έχασε τη μιλιά του για μερικά δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά, άρχισαν όλοι να ουρλιάζουν.

Ο λόγος ήταν η νέα επίσημη αφίσα για το «Alien: Covenant» του Ridley Scott και τα ουρλιαχτά είχαν να κάνουν τόσο με τρόμο όσο και με αγνό, παθιασμένο ενθουσιασμό.

(κλικ για μεγέθυνση)

Η αφίσα ανέβηκε στο Twitter από την 20th Century Fox και παρουσιάζει μια εικόνα με ξεκάθαρες βιβλικές αναφορές, την οποία συνοδεύει η φράση: «The path to paradise begins in hell» (Ο δρόμος για τον παράδεισο ξεκινά από την κόλαση).

Η εντυπωσιακή εικόνα φέρει έναν απόκοσμο, ζοφερό τόνο, παρόμοιο με αυτόν τον κλασικών πινάκων ζωγραφικής της Αναγέννησης, ενώ περιέχει και πρωτότυπα σχέδια από τον «πατέρα» του Alien, H.R. Giger. Μάλιστα, αν την παρατηρήσετε καλά, θα δείτε την Alien Queen στην πάνω αριστερά γωνία της αφίσας, κάτι που ίσως υπονοεί ότι θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη μετά το «Alien vs. Predator» του 2004.

Σύμφωνα με κάποια πρόσφατα σχόλια του σκηνοθέτη Ridley Scott, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι φαν του franchise είναι να μην αναλύσουν πολύ το χρονολογικό πλαίσιο της νέας ταινίας -ούτως ή άλλως παραμένει κάπως θολό. Με μια τέτοια συγκλονιστική αφίσα, βέβαια, δεν πιστεύουμε πως θα κάτσει κανείς να ασχοληθεί με τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Το καστ του «Alien: Covenant» απαρτίζεται από τους Michael Fassbender, Noomi Rapace, Katherine Waterston, Danny McBride, Demián Bichir, Billy Crudup και Guy Pearce και η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 19 Μαΐου.