ΔΙΕΘΝΕΣ
24/03/2017 08:56 EET | Updated 24/03/2017 08:56 EET

Ο Ολάντ καταγγέλλει την έλλειψη αξιοπρέπειας τον υποψηφίου της δεξιάς Φιγιόν

POOL New / Reuters
French President Francois Hollande delivers a speech during the launching of French strategy in artificial intelligence at the Cite des Sciences in Paris, France, March 21, 2017. REUTERS/Stephane de Sakutin/Pool

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε σήμερα την έλλειψη "αξιοπρέπειας" και "ευθύνης" του υποψηφίου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος κατηγόρησε τον αρχηγό του γαλλικού κράτους ότι οργανώνει διαρροές στον Τύπο, οι οποίες πλήττουν το πρόσωπό του.

"Δεν θέλω να υπεισέλθω στην εκλογική συζήτηση, δεν είμαι υποψήφιος, αλλά υπάρχει μια αξιοπρέπεια και μια ευθύνη που πρέπει να τηρούνται. Νομίζω ότι ο Φρανσουά Φιγιόν έχει ξεπεράσει τώρα τα όρια" της αξιοπρέπειας, είπε ο επικεφαλής του κράτους στον ραδιοφωνικό σταθμό Franceinfo.

Χθες βράδυ ο Φιγιόν κατήγγειλε "κρατικό σκάνδαλο" και κατηγόρησε τον Ολάντ ότι οργανώνει ως επικεφαλής ενός "μαύρου γραφείου" τις διαρροές στον Τύπο για τις δικαστικές του υποθέσεις, σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου France 2.

Όταν ρωτήθηκε γι αυτό το υποτιθέμενο "μαύρο γραφείο" ο Ολάντ απάντησε: "Ακούστε, υπάρχει ένα γραφείο, ευτυχώς, που εργάζεται και ξέρετε τη θέση μου: ήταν πάντα η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ο σεβασμός του κριτηρίου της αθωότητας και ουδέποτε ανάμιξη σε υποθέσεις".

Sponsored Post