WP: Ο γαμπρός του Τραμπ θα αναλάβει τον εξορθολογισμό της αμερικανικής κυβέρνησης

WP: Ο γαμπρός του Τραμπ θα αναλάβει τον εξορθολογισμό της αμερικανικής κυβέρνησης
U.S. President Donald Trump gives a thumbs-up as he and White House Senior Advisor Jared Kushner depart the White House in Washington, U.S., March 15, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque
U.S. President Donald Trump gives a thumbs-up as he and White House Senior Advisor Jared Kushner depart the White House in Washington, U.S., March 15, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque
Kevin Lamarque / Reuters

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει στον γαμπρό του, τον Τζάρεντ Κούσνερ, μια νέα αποστολή στον Λευκό Οίκο για τον εξορθολογισμό της κυβερνητικής δράσης μέσω ιδεών προερχόμενων από τον κόσμο των επιχειρήσεων, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post.

Ηλικίας 36 ετών, ο Κούσνερ είναι σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, πρόκειται να αναλάβει στον Λευκό Οίκο τη διεύθυνση ενός Γραφείου Καινοτομίας, η παρουσίαση του οποίου αναμένεται να γίνει σήμερα, Δευτέρα. Από τη θέση αυτή, θα έχει όλη την εξουσία για να ανασχηματίσει την κυβέρνηση ώστε να τηρηθούν υποσχέσεις του νέου προέδρου, όπως ότι θα μεταρρυθμίσει την περίθαλψη των βετεράνων ή ότι θα καταπολεμήσει την εξάρτηση από τα οπιούχα.

«Υποσχέθηκα στους Αμερικανούς ότι θα έχω αποτελέσματα και θα εφαρμόσω στην κυβέρνηση τη νοοτροπία μου να είμαι μπροστά στο χρονοδιάγραμμα, πίσω στον προϋπολογισμό'», υποστήριξε ο Τραμπ μιλώντας στην εφημερίδα.

Η ομάδα που θα περιβάλλει τον Κούσνερ, θα αποτελείται από πρώην στελέχη του ιδιωτικού τομέα τα οποία θα αναλάβουν να φέρουν νέες ιδέες, σύμφωνα με την Washington Post.

«Η διακυβέρνηση πρέπει να γίνει σαν να πρόκειται για μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία», δήλωσε ο Τζάρεντ Κούσνερ στην εφημερίδα. «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να σημειώσουμε επιτυχίες και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα για τους πελάτες μας, που είναι οι πολίτες».

Ο Στίβεν Μπάνον, ο υπερσυντηρητικός σύμβουλος του προέδρου σε θέματα στρατηγικής, ο οποίος έχει ζητήσει να «αποδομηθεί η κρατική διακυβέρνηση», δεν θα συμμετάσχει σ' αυτή τη νέα ομάδα, η οποία θα διευθύνεται από τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την Washington Post.

Η ομάδα αυτή θα ενδιαφερθεί κυρίως για την τεχνολογία και τα δεδομένα, προσθέτει η εφημερίδα υπογραμμίζοντας πως ο Λευκός Οίκος ζήτησε τη γνώμη υπευθύνων όπως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ή ο επικεφαλής και ιδρυτής της Tesla Ίλον Μασκ.

«Είναι ανάγκη να εντοπισθεί ποιες είναι οι πολιτικές αυτές που προσθέτουν τριβές στο σύστημα χωρίς σημαντικά οφέλη», συνόψισε στην εφημερίδα ο Στίβελ Σβάρτσμαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού ομίλου Blackstone.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή