Αντίθετη στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές η ΓΣΕΕ

Αντίθετη στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές η ΓΣΕΕ
Eurokinissi

Την πλήρη αντίθεσή της στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές συνεχίζει να εκφράζει η ΓΣΕΕ, «με αφορμή αποφάσεις Αντιπεριφερειαρχών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι αρνούνται να νομιμοποιήσουν πολιτικά το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων και να συμμορφωθούν με τις επιταγές του μνημονιακού Ν. 4446/16».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με την τροποποίηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (και συνεπώς την υποχρεωτική πρόβλεψη λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές), η Κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει συνένοχη την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να νομιμοποιήσει το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για περαιτέρω απορρύθμιση της εγχώριας αγοράς, ενώ δημιουργεί σοβαρά και μη αναστρέψιμα προβλήματα για το σύνολο των εργαζομένων στο εμπόριο.Είναι ξεκάθαρο ότι η γενίκευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετεί κατευθυνόμενες επιδιώξεις, αφού παραβιάζει τις αρχές του ίσου ανταγωνισμού, καταστρέφει τις μικρές επιχειρήσεις και εκμηδενίζει τον ελεύθερο χρόνο της οικογενειακής και προσωπικής ζωής».

«Είναι απαράδεκτο και η σημερινή Κυβέρνηση ν’ αγνοεί την κοινή θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπλεκόμενων στο εμπόριο (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΟΙΥΕ), να διατηρεί και να επεκτείνει τους σχετικούς μνημονιακούς νόμους (N.4446/2016) και να «πετά το μπαλάκι» της πολιτικής νομιμοποίησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Η ΓΣΕΕ στηρίζει και συντάσσεται πλήρως με τις ενέργειες όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να μην εφαρμοστεί το μέτρο, ειδικά μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ. 100/2017 απόφασή της».