Οι πρώτοι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League!

Οι πρώτοι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League!
CONTRA

Ακούγεται κάπως περίεργο να βρισκόμαστε τέλη Μαρτίου και να καθόμαστε να συζητάμε για τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού (αν κερδίσει φυσικά το πρωτάθλημα) στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League που θα γίνει 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου!

Κι όμως, οι πρώτοι υποψήφιοι αντίπαλοι έχουν βγει! Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο το συγκεκριμένο γεγονός.

Μπορεί εώς το Πάσχα ο Ολυμπιακός να έχει τρεις «μάχες» για το πρωτάθλημα με Πλατανιά (εντός), Κέρκυρα (εκτός), Λεβαδειακό (εκτός) και τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με ΑΕΚ στο Φάληρο, ωστόσο, καλό είναι να πάρετε μία γεύση από τις ομάδες που ενδεχομένως συναντήσουν οι Πειραιώτες το καλοκαίρι.

Κάποια πρωταθλήματα στο εξωτερικό έχουν τελειώσει. Κατά συνέπεια έχουν βγει και οι πρωταθλητές. Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα Ουαλίας, Εσθονίας, Νησιών Φερόε, Λευκορωσίας, Σουηδίας, Νορβηγίας, Καζακστάν, Ισλανδίας, Λευκορωσίας, Ιρλανδίας, Φινλανδίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Στον 1 προκριματικό γύρο που οι αγώνες θα γίνουν 27-28 Ιουνίου βρίσκονται ήδη οι Νιου Σεντς (Ουαλία), Βίκινγκουρ (Ν. Φερόε) και FCI Ταλίν (Εσθονία). Η λογική λέει ότι το πολύ να φτάσει μία από αυτές εώς τον 2 προκριματικό. Οπότε, δεν θα βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού.

Πάμε σε αυτές που θα ξεκινήσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι από τον 2 προκριματικό. Πρόκειται για τις ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία), Μάλμε (Σουηδία), Αστάνα (Καζακστάν), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Χαφνάρφιορντουρ (Ισλανδία), Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), Ντάνταλκ (Ιρλανδία), Μάριεχαμν (Φινλανδία), Σπάρτακς Γιουρμάλα (Λετονία) και Σαμτρέντια (Γεωργία).

Όλοι αυτοί οι σύλλογοι σίγουρα θα βρεθούν στην κλήρωση για τον 2 προκριματικό γύρο και για να είναι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, θα πρέπει πρωτίστως να περάσουν από τα προκριματικά που θα δώσουν 11-12 και 18-19 Ιουλίου.

Σίγουρα μία από αυτές δεν θα την πετύχει ο Ολυμπιακός. Πρόκειται για την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ που ο συντελεστής της βαθμολογίας της θα την οδηγήσει στους ισχυρούς (εκεί που είναι και οι Πειραιώτες δηλαδή) στην κλήρωση του 3 προκριματικού γύρου. Όλες οι υπόλοιπες όμως, αν ξεπεράσουν τον «σκόπελο» του 2 προκριματικού, μπορούν να πέσουν με τους «ερυθρόλευκους»!

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι αντίπαλοι αναμένεται να βγουν τέλη Απριλίου με μέσα Μαϊου. Εκεί θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πάντως, οι παραπάνω ομάδες που αναφέρουμε θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα να αποτελέσουν το πρώτο εμπόδιο του Ολυμπιακού στο δρόμο για τους ομίλους του Champions League.

Αν τελείωναν τώρα όλα τα πρωταθλήματα (σε πολλά εξ αυτών έχει πλέι οφ για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής), τότε στον 2 προκριματικό θα βρίσκονταν οι Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Ριέκα (Κροατία), Γιαγκελόνια (Πολωνία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Χάποελ Μπερ Σέβα (Ισραήλ), Κοπεγχάγη (Δανία), Σέλτικ (Σκωτία), Καραμπάκ (Αζερμπαϊτζάν), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Μάριμπορ (Σλοβενία), Ζίλινα (Σλοβακία), Βιντεότον (Ουγγαρία), Σέριφ Τιρασπόλ (Μολδαβία), Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία), Παρτιζάν Τιράνων (Αλβανία), Βαρντάρ (Σκόπια), Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) και Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο).

Όλες αυτές οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους και θα περάσουν στον 3ο προκριματικό γύρο, εκεί όπου θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Από αυτές βγάλτε από την εξίσωση τις Σάλτσμπουργκ, ΑΠΟΕΛ, Κοπεγχάγη, Λουντογκόρετς και Σέλτικ, οι οποίες μαζί με Ολυμπιακό και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Οπότε θα τις αποφύγουν οι «ερυθρόλευκοι».

Αλλά ας μην τρέχουμε. Προς το παρόν οι εν δυνάμει υποψήφιοι αντίπαλοι είναι οι Μάλμε (Σουηδία), Αστάνα (Καζακστάν), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Χαφνάρφιορντουρ (Ισλανδία), Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), Ντάνταλκ (Ιρλανδία), Μάριεχαμν (Φινλανδία), Σπάρτακς Γιουρμάλα (Λετονία) και Σαμτρέντια (Γεωργία). Κι αυτές φυσικά θα πρέπει να προκριθούν από τον 2 προκριματικό γύρο.

Πηγή: Contra

Δημοφιλή