Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες μας (και όχι δεν είναι για να μας λένε τη μοίρα μας)

Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες μας (και όχι δεν είναι για να μας λένε τη μοίρα μας)
Jonathan Knowles via Getty Images

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών μας; Kαι αν μόλις σκεφτήκατε από μέσα σας πως αυτές υπάρχουν για να μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον μας, συγγνώμη που θα σας διαψεύσουμε αλλά οι επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη.

Όπως υποστηρίζουν, οι γραμμές στις παλάμες μας σχηματίζονται στα έμβρυα ήδη από την 12η εβδομάδα κύησης. Αυτές οι γραμμές επί της ουσίας είναι ρυτίδες. . Έτσι, όταν σφίγγουμε το χέρι μας, το δέρμα μας δεν ζαρώνει.

Αντίθετα, οι ρυτίδες διπλώνουν παρέχοντάς μας επιδεξιότητα. Επίσης, μας βοηθούν στο να πιάνουμε και να κρατάμε πιο εύκολα τα αντικείμενα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γεννούνται με τρεις βασικές γραμμές στις παλάμες τους. Αλλά το πάχος τους, ο αριθμός τους και η επιφάνεια που καλύπτουν διαφέρουν ανάλογα με το φύλο.

Σε σπάνιες περιπτώσεις (1 στους 30 ανθρώπους) παρατηρείται μόνο μία βασική γραμμή στην παλάμη των ανθρώπων αντί για τρεις. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι φυσιολογικό, υπάρχουν όμως και ορισμένες περιπτώσεις που αυτό μπορεί να υποδηλώνει μία γενετική ανωμαλία (όπως: σύνδρομο Down, εμβρυϊκό αλκοολικό σύνδρομο, σύνδρομο Turner κλπ)

Πηγή: Tech Insider