Η συγγνώμη του Ταχτσίδη και η κλήση του Κουρμπέλη

Η συγγνώμη του Ταχτσίδη και η κλήση του Κουρμπέλη
sport24.gr

Πέρασαν αρκετές ημέρες από το ματς της εθνικής Ελλάδας εναντίον του Βελγίου, πολλοί έμειναν με την απορία της επιλογής του Παναγιώτη Ταχτσίδη αντί του Μανιάτη ή του Ζέκα (επί παραδείγματι) στην αρχική ενδεκάδα του Μίκαελ Σκίμπε. Ο βασικός λόγος της απόφασής του ήταν ότι ήθελε ένα επιπλέον δυνατό και ψηλό κορμί στη μεσαία γραμμή της ομάδας, χωρίς να υποτιμά και τις ικανότητες του Ταχτσίδη σε σουτ και μακρινή πάσα για αντεπίθεση.

Δεν είχε... φανταστεί βέβαια, ότι ο 26χρονος χαφ της Κάλιαρι θα έδινε τη μοναδική ασίστ του αγώνα με αυτή την... παράξενη όσο' ναι κεφαλιά προς τον Μήτρογλου. Τα σωματοδομικά χαρακτηριστικά που ήθελε ο Σκίμπε στο συγκεκριμένο ματς απέναντι σε μια πολύ ψηλή/δυναμική ενδεκάδα που είχε τρομερή ισχύ στις στατικές φάσεις (Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Σιμάν, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί, Λουκακού) αποδείχθηκε και από την αλλαγή που έκανε μετά την αποβολή του Ταχτσίδη, όταν και πάλι κράτησε στον πάγκο Μανιάτη, Ζέκα, Σιώπη και έβαλε τον υψηλόσωμο (και έμπειρο) Αλέξανδρο Τζιόλη.

Όσο για την αποβολή αυτή καθ΄ αυτή; Ο Ταχτσίδης ένιωθε και “ενοχές” μετά τη λήξη του αγώνα. Ίσως και λόγω της ισοφάρισης των Βέλγων στο 89' και των δυο “χαμένων” (έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς) βαθμών. Ζήτησε μάλιστα και συγγνώμη από τον Σκίμπε, ο οποίος του το ξέκοψε. Όχι για να... απαλύνει τις ενοχές του παίκτη, αλλά επειδή πίστευε αυτό που είπε και στη συνέντευξη Τύπου. Ότι η αποβολή του – σύμφωνα με τον Γερμανό κόουτς – ήταν αυστηρή και άδικη.

Στο ματς εναντίον της Βοσνίας τον Ιούνιο θα απουσιάσουν σίγουρα από τη μεσαία γραμμή οι Σάμαρης – Ταχτσίδης και ο τιμωρημένος (δεύτερο ματς) Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως “εξάρι – κυματοθραύστης”), ενώ είναι πιθανό η απουσία του επίσης τιμωρημένου Τζαβέλλα να “μεταθέσει” τον Σταφυλίδη στη θέση του αριστερού μπακ.

Η πρόσκληση του Δημήτρη Κουρμπέλη θεωρείται δεδομένη αν ο 24χρονος μέσος είναι υγιής και συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του, αλλά ο Σκίμπε θα αναζητήσει κι άλλες επιλογές. Δύσκολη σε κάθε περίπτωση η θέση του αν σκεφτούμε ότι ο ίδιος είχε πιέσει πολύ την ΕΠΟ για την “ελληνοποίηση” του Ζέκα, θεωρώντας ότι η Εθνική Ελλάδας είχε ήδη πρόβλημα στις θέσεις των αμυντικών μέσων και των “οκταριών”.

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή