Πάνω από 2.250 οι υποθέσεις που έχουν υποβληθεί στο kathimerinotita.gov.gr

Πάνω από 2.250 οι υποθέσεις που έχουν υποβληθεί στο kathimerinotita.gov.gr
Eurokinissi

Πάνω από 2.250 υποθέσεις έχουν υποβληθεί μέχρι και σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και κυρίως στην επαφή με τις κρατικές δομές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας, Γιάννη Φλαμπουράρη.

«Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πλέον, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Υγείας, όλα τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων είναι υποχρεωμένα να χορηγούν σκευάσματα στους δικαιούχους ασθενείς που διαθέτουν ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ανεξάρτητα από το νοσηλευτικό ίδρυμα που εκδόθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, όπως σημειώνεται, μεταφέρθηκαν ακόμη στο ίδιο υπουργείο οι δεκάδες παραινέσεις που δεχθήκαμε αναφορικά με την ελλιπή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. «Κατόπιν τούτου, εκδόθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας αναλυτική σχετική εγκύκλιος για την τήρηση του μέτρου».

«Επίσης, μετά από σχετική αναφορά που μας έγινε από πολίτη ότι σε ταμείο υποκαταστήματος εξυπηρέτησης καταναλωτών της Ε.ΥΔ.Α.Π. δεν υπήρχε συσκευή POS για πληρωμή λογαριασμών με χρεωστική κάρτα, η εταιρεία φρόντισε να τοποθετήσει άμεσα μηχάνημα όχι μόνο στο συγκεκριμένο ταμείο, αλλά και σε όλα όσα διαπιστώθηκαν ελλείψεις» προστίθεται.

Όπως συμπληρώνεται, επισπεύθηκε η έκδοση Φ.Ε.Κ. για τη διεκπεραίωση μιας σειράς ζητημάτων που απαιτούσαν την υπογραφή αρμοδίων παραγόντων (όπως για παράδειγμα η παροχή εξουσιοδότησης στις κατά τόπους Γενικές Διευθύνσεις Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προκειμένου να υπογράψουν τις άδειες χειριστών μηχανημάτων έργου).

Δημοφιλή