ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
31/03/2017 14:22 EEST | Updated 31/03/2017 19:37 EEST

ΔΝΤ: Οι συζητήσεις συνεχίζονται, οι διαφορές παραμένουν. Πολύ νωρίς για εικασίες συμφωνίας

STEPHANE DE SAKUTIN via Getty Images
International Monetary Fund (IMF) boss Christine Lagarde takes part in a dialogue with world leaders at the G7 Summit in Shima in Mie prefecture on May 27, 2016.A British secession from the European Union in next month's referendum could have disastrous economic consequences, G7 leaders warned on May 27 at the close of the summit in Japan. / AFP / STEPHANE DE SAKUTIN (Photo credit should read STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Getty Images)

Με το EuroWorking Group να έχει ολοκληρωθεί χωρίς εντολή επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα και την ελληνική κυβέρνηση να κρατά μικρό καλάθι για εμπλοκές τελευταίας στιγμής, πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επαναλαμβάνουν την επιφυλακτική τους στάση σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρον χαρακτηριστικά: « Οι συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας (staff-level agreement)».

Την ίδια στιγμή από τη Χάγη με δηλώσεις του προς Ολλανδούς βουλευτές ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την άποψη ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 7 Απριλίου στη Μάλτα. Σημείωσε δε, «υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroup. Αυτό δεν είναι ανακοίνωση αλλά υπάρχει αυτή η πιθανότητα».

Νωρίτερα, από τις Βρυξέλλες, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι «δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα» ενώ από την Αθήνα κυβερνητική πηγή υπογράμμισε πως το EWG έχει λάβει απόφαση για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην ελληνική πρωτεύουσα αλλα πρέπει πρώτα να συνεδριάσουν για να λάβουν τη σχετική απόφαση παραπέμποντας σε επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Πάντως, όπως δήλωσαν πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις στην ιστοσελίδα mignatiou, οι διαπραγματεύσεις δεν κατέρρευσαν, οι συζητήσεις των δανειστών με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται και αυτό έχει σημασία. Να σημειωθεί ότι το σχόλιο έγινε μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ. «Οι συζητήσεις των δανειστών με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, και στο σημείο αυτό πρέπει να δοθεί η ανάλογη σημασία», τονίστηκε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, παρατηρείται μία πολύ σκληρή αντιπαράθεση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με την ομάδα του ΔΝΤ, η οποία εμποδίζει την επίτευξη συμφωνίας.

Sponsored Post