4 απλοί τρόποι για να φροντίζετε σωστά το μονόπετρο σας

4 απλοί τρόποι για να φροντίζετε σωστά το μονόπετρο σας
Wedding ring
nn99 via Getty Images
Wedding ring

Είναι υπέροχο, πανέμορφο, λαμπερό και δεν το βγάζετε ποτέ. Μιλάμε βέβαια για το μονόπετρο σας. Ακριβώς όμως επειδή πρόκειται για ένα αντικείμενο με τεράστια αξία, συναισθηματική και οικονομική, πρέπει και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τη φροντίδα του.

Υπάρχουν 4 απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε ήσυχες:

1. Να το φοράτε πάντα

Είναι φυσικό να το λατρεύετε και να το κοιτάτε συνέχεια. Παράλληλα όμως, φοβάστε ότι θα το χαλάσετε εάν αφήσετε να το ακουμπήσει το αφρόλουτρο ή το σαμπουάν σας. Ισχύει όμως ακριβώς το αντίθετο. Επιβάλλεται να το βγάλετε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως εάν σηκώνετε βάρη ή καθαρίζετε με χλωρίνη το μπάνιο. Αλλά μην το βγάζετε ποτέ όταν πλένετε τα χέρια σας, επειδή ίσως το ξεχάσετε ή ίσως σας πέσει μέσα στο σιφόνι. Το καλύτερο μέρος για το δαχτυλίδι σας είναι στο δάχτυλό σας.

2. Καθαρίστε το με απορρυπαντικό πιάτων

Έχει αρχίσει να δείχνει θαμπό; Υπάρχει ένα κόλπο για να το καθαρίσετε στο σπίτι. Γεμίστε ένα μπολ με καυτό νερό και απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το εκεί για 20 με 40 λεπτά (μπορεί να γίνει με όλα τα είδη των μετάλλων). Χρησιμοποιήστε στη συνέχεια μία μαλακή οδοντόβουρτσα για να απομακρύνετε τις όποιες βρομιές.

3. Να το βάζετε κάπου συγκεκριμένα

Για εκείνες τις σπάνιες φορές που δεν το φοράτε, είναι καλό να έχετε βρει ένα συγκεκριμένο μέρος όπου θα το τοποθετείτε. Καλό θα ήταν να μπει κάπου μόνο του, επειδή το διαμάντι του ίσως χαράξει τα άλλα κοσμήματα σας.

4. Κρατήστε καλές σχέσεις με τον κοσμηματοπώλη σας

Θα ήταν καλό να εξετάζει το δαχτυλίδι σας τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο για να σιγουρευτεί πως το διαμάντι και οι πέτρες είναι σφιχτά δεμένα. Επίσης, μπορεί να σας κάνει και ένα επαγγελματικό καθάρισμα που θα το κάνει πραγματικά να φαίνεται σαν καινούριο.