ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/04/2017 04:24 EEST | Updated 01/04/2017 04:25 EEST

Ο «δράκος με το ποδήλατο»: Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. ότι τα παιδιά-θύματά του είναι περισσότερα

tzahiV via Getty Images
Protect your children wherever they are!!!!

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ο «δράκος με το ποδήλατο», όπως τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί, ο οποίος βίαζε ανήλικα κορίτσια σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο παιδόφιλος από το 2011 έως σήμερα περνούσε με το ποδήλατό του από περιοχές, όπως η Ομόνοια, ο Κολωνός, ο Άγιος Παντελεήμονας, ο Βοτανικός και τα Πατήσια, και αποπλανούσε παιδιά, ηλικίας από 10 έως 17 ετών, έξω από τις εισόδους των πολυκατοικιών τους.

Ο 33χρονος συνήθιζε να προσποιείται τον αστυνομικό αναφέροντας στα θύματά του ότι ερευνά κλοπή που έγινε στο σχολείο τους. Στη συνέχεια, οδηγούσε τα κορίτσια στην πυλωτή της πολυκατοικίας, όπου προχωρούσε στις αποτρόπαιες πράξεις του. Με τον ίδιο τρόπο δράσης αποπλάνησε έξι ανήλικα κορίτσια, ενώ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι τα θύματά του είναι πολύ περισσότερα διότι πρόκειται για αδίκημα που πολύ συχνά δεν καταγγέλλεται. Η σύλληψή του έγινε την περασμένη Τετάρτη από κλιμάκιο αστυνομικών που τον παρακολουθούσε εδώ και πολλές ημέρες.

Εντύπωση προκαλεί ότι ενώ είχε φυλακιστεί δύο φορές στο παρελθόν κυκλοφορούσε από το 2014 ελεύθερος. Την πρώτη φορά είχε καταλήξει στη φυλακή για ληστεία και τη δεύτερη για βιασμό ενήλικης γυναίκας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής κατάσχεσαν από το σπίτι του τα δύο ποδήλατα που χρησιμοποιούσε και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα με τη σε βάρος του δικογραφία για αποπλάνηση ανηλίκου, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παράνομη βία κατά συρροή και αντιποίηση κατά της Αρχής. Το επόμενο διάστημα θα δημοσιευτούν, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, η ταυτότητά του και η φωτογραφία του, προκειμένου να βρεθούν και άλλα θύματά του.