Ρουβίκωνας: «Μπήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου σκαρφαλώνοντας την περίφραξη»

Ρουβίκωνας: «Μπήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου σκαρφαλώνοντας την περίφραξη»
eurokinissi

Μέσα στο προαύλιο και μέχρι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ισχυρίζονται ότι έφτασαν τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στην καταδρομική ενέργεια που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο.

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν:

«Το Σαββάτο 1 Απριλίου η συλλογικότητα μας πραγματοποίησε παρέμβαση στο μέγαρο Μαξίμου. Γνωρίζαμε ότι εκείνη τη στιγμή ο Τσίπρας δε θα είναι μέσα και το επιλέξαμε γιατί με την παρουσία του η είσοδός μας στο κτίριο θα ήταν αδύνατη λόγω των επιπρόσθετων μέτρων φύλαξης. Ο σκοπός της κίνησης επετεύχθη με την είσοδο τεσσάρων μελών μας στον προαύλιο χώρο του μεγάρου αφού πρώτα σκαρφάλωσαν την εξωτερική περίφραξη. Αρχικά καταφέραμε να φτάσουμε έξω ακριβώς απο το κτίριο, χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από τους δεκάδες αστυνομικούς που βρίσκονταν περιμετρικά, και με γρήγορες κινήσεις δυο συντρόφισσες και δυο σύντροφοι εισήλθαν εντός του κτιρίου ανεβαίνοντας από την αριστερή γωνία της περίφραξης, όπου τα κάγκελα έχουν και το μικρότερο ύψος. Ένας σύντροφος έφτασε μέχρι την εσωτερική πόρτα του μεγάρου, την οποία είχαν προλάβει να κλειδώσουν. Οι υπόλοιποι δέκα παραμείναμε εκτός του κτιρίου πετώντας τρικάκια πέριξ αλλά και εντός του προαυλίου. Άλλοι δυο σύντροφοι προσπάθησαν να εισέλθουν αλλά εμποδίστηκαν απο τη φρουρά.

Αφού περικυκλωθήκαμε από την αστυνομία και οδηγηθήκαμε στο απέναντι πεζοδρόμιο, ο επικεφαλής της φρουράς του κτιρίου [καραφλός με μούσι] εμφανώς ταραγμένος και απευθυνόμενος προς εμάς είπε ''Μπορείτε να διαμαρτύρεστε αλλά όχι και να μπαίνετε μέσα στο κτίριο, θα μπορούσαμε να είχαμε άλλα τώρα. Ξέρετε τι θα μπορούσε να γίνει;'' Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στην κλούβα με έναν αστυνομικό της ΥΜΕΤ από αυτούς που σταθμεύουν στην αρχή της Ηρώδου Αττικού με Β.Σοφίας να μας ρωτάει: ''μα καλά απο που ήρθατε;''

Στη ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στο αν έχουμε στην κατοχή μας βίντεο, κάνοντας μας εξονυχιστικούς ελέγχους και συνεχεις ερωτήσεις. Αντιληφθήκαμε ότι ήθελαν να θαφτεί το θέμα και επικοινωνιακά να αρνηθούν ότι πραγματοποιήσαμε εισβολή στο κτίριο, κάτι που με την ύπαρξη δικού μας βιντεοληπτικού υλικού δε θα μπορούσε να γίνει. Ταυτόχρονα, η πορεία της εξέλιξης της προσαγωγής μας σε σύλληψη ή όχι εξαρτιώταν από το εάν θα υπήρχε κάποιο βίντεο που θα πιστοποιούσε την εισβολή. Μετά τη σωματική έρευνα και αφού δε βρέθηκε κάτι, μας άφησαν ελευθερους.

Δυστυχώς, το μέλος της ομάδας που είχε επιφορτιστεί με την καταγραφή της δράσης μας, δεν κατάφερε να το κάνει, αφου εντοπίστηκε από αστυνομικό την επίμαχη στιγμη. Αν υπήρχε πρόσβαση στο υλικό των καμερών που βρίσκονται εντός του προαυλίου του Μαξίμου, όλοι θα έβλεπαν τώρα αν μπήκαμε ή όχι..

Δε μας κάνει βέβαια καμιά εντύπωση η επίσημη διάψευση της φρουράς για την είσοδό μας. Θα έκανε μεγάλη ζημιά η παραδοχή πως κάποιοι κατάφεραν να εισβάλλουν στο καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο της χώρας. Ζημιά στη φρουρά του κτιρίου της φρουράς του ίδιου του πρωθυπουργού και φυσικά του αρμοδίου υπουργείου.

Την κίνηση αυτή την αφιερώσαμε σε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες που κατα καιρούς στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν το Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν, ξυλοκοπήθηκαν απο την αστυνομία ετσι ώστε να μην διαταραχτεί η ησυχία αυτών που μέσα απο τα "χειμερινά ανάκτορα''με τις αποφάσεις τους λεηλατούν τις ζωές μας.

Η αλήθεια είναι οτι δόθηκε και μια μικρή απάντηση σε άτομα απο το περιβάλλον της φύλαξης του πρωθυπουργού που με στοχευμένες ''διαρροές''που φρόντιζαν να φτάσουν σε μας, δήλωναν ''ας πάνε σε όποιο υπουργείο θέλουνε αλλα αν έρθουν εδώ δε θα τους σώσει κανείς''

Αντιλαμβανόμαστε οτι κάποιες προαγωγές, οπως και κάποιες δυσμενείς μεταθέσεις στην Αλεξάνδρας μπορεί και να κρίνονται απο κάποιες πετυχημένες ή όχι κινήσεις της ομάδας. Γνωρίζουμε οτι η αποτυχία μας να καταλάβουμε τον σύριζα τους ΑΝΕΛ και να μπούμε στην ερτ παλαιότερα, οδήγησαν αυτούς που συνέβαλλαν σε αυτό απο τον έκτο όροφο της ΓΑΔΑ στον δωδέκατο. Είναι μέσα στο παιχνίδι των μηχανισμών και δημιουργεί ενίοτε και φοβερή πίεση στην ομάδα μας η οποια δέχεται καθημερινά υψηλής έντασης και διάρκειας παρακολούθηση των μελων της. Αυτό που μπορούμε να πούμε σε σχέση με αυτό, είναι πως το διατηρούμε σε διαχειρίσιμο επίπεδο αφου στο τέλος όλες οι κινήσεις θα γίνουν, έστω και με τη δεύτερη προσπάθεια [ΑΝΕΛ-ΕΡΤ -ΜΑΞΙΜΟΥ].

Κάτι επίσης που μπορεί να ενδιαφέρει αυτούς που κάνουν αυτοψία στα πεπραγμένα της συλλογικότητας και του κινήματος γενικότερα είναι πως η ''ομαδούλα''μας αποφάσισε την κίνηση αυτή την τρίτη το βράδυ αφου πρώτα πήραμε το μήνυμα τηλεοπτικά απο την κατεχάκη. Μπορούμε να υπάρξουμε και χωρίς να σπάμε τζάμια οπως το περασμένο Σάββατο. Απλά ας γνωρίζουν όλοι πως κινήσεις με υψηλό συμβολικό φορτίο και σημειολογία μπορεί να καταστούν πιο επιζήμιες πολιτικά απο οποιαδήποτε φθορά. Όρεξη να υπάρχει φαντασία και οργάνωση. Και τους καιρούς της επιβολής του τέταρτου μνημονίου απο τους μανδαρίνους της Ηρώδου Αττικού υπάρχουν και τα τρία».

Δημοφιλή