Αυτή η σχεδιάστρια πιστεύει ότι δεν πρέπει να φοράνε όλες οι γυναίκες μαγιό, ειδικά η Amy Schumer

Αυτή η σχεδιάστρια πιστεύει ότι δεν πρέπει να φοράνε όλες οι γυναίκες μαγιό, ειδικά η Amy Schumer
INSTAGRAM

Αγοράσατε μαγιό και είστε έτοιμες να βγείτε στην παραλία; Πιστεύετε ότι το σώμα σας είναι δικό σας και πρέπει να είστε περήφανες για αυτό; Ξανασκεφτείτε το ή καλύτερα, περάστε πρώτα από την σχεδιάστρια μαγιό Dana Duggan για να σας δώσει το πράσινο φως, γιατί όπως αναφέρει η ίδια δεν χρειάζεται όλοι να φοράνε μαγιό.

Αφορμή για να εκφράσει δημόσια τα πιστεύω της η Dana Duggan στάθηκε η φωτογράφιση με μαγιό που έκανε η Amy Schumer για το περιοδικό InStyle. Η Duggan έγραψε στα σχόλια: «Ελάτε. Δεν μπορούσατε να βρείτε κάποιον καλύτερο για το εξώφυλλο; Δεν πρέπει να φοράνε όλο μαγιό.»

Φυσικά, και δεν χρειάζεται. Όσοι δεν έχουν αναλογίες μοντέλου να κάνουν ένα βήμα πίσω. Εναλλακτικά, μπορούν είτε να μείνουν για πάντα κλεισμένοι στο σπίτι τους, ακόμα κι αν είναι καλοκαίρι ή να φορούν κάποια ολόσωμη φόρμα που δεν θα προσβάλλει την αισθητική της Dana Duggan.

Ευτυχώς οι αναγνώστες του περιοδικού έσπευσαν να απαντήσουν στην Duggan, υπενθυμίζοντάς της ότι τα μαγιό βγαίνουν σε όλα τα μεγέθη και ότι η Amy Schumer είναι «μία αληθινή γυναίκα με αληθινό σώμα».

Βέβαια, η σχεδιάστρια δεν πτοήθηκε από τα σχόλια και επικαλέστηκε την ελευθερία του λόγο, προσθέτοντας ότι η Amy Schumer μοιάζει «με γουρούνα».

Η HuffPost επικοινώνησε με την Duggan, η οποία συνέχισε με τα αρνητικά της σχόλια, εκθέτοντας ακόμα περισσότερο τον εαυτό της.

«Εκτιμώ τον ελεύθερο τύπο. Ονομάζεται ελευθερία του λόγου. Μπορώ να έχω την γνώμη μου και να έχετε εσείς την δική σας. Έχω κουραστεί από τα ΜΜΕ και τις εκδόσεις που προσπαθούν να προωθήσουν την ατζέντα υπέρ των ΧΟΝΤΡΩΝ. Δεν είναι υγιεινό και δεν είναι όμορφο. Τι κακό υπάρχει στο να προβάλλονται υγιή και γυμνασμένα μοντέλα στα εξώφυλλα;», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν χρειάζεται να πούμε για ακόμη μία φορά πόσο λυπηρά είναι αυτά τα σχόλια, ειδικά όταν προέρχονται από μία άλλη γυναίκα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Amy Schumer δέχεται αρνητικά σχόλια για το σώμα της, και πραγματικά, δεν δίνει καμία σημασία σε αυτά. Παρ' ολ' αυτά, η αντίδραση της Duggan φέρνει για ακόμη μία φορά στην επιφάνεια ένα γενικότερο πρόβλημα, εκείνο της εικόνας του σώματος, ειδικά των γυναικών, οι οποίες πρέπει να ταιριάζουν μέσα σε συγκεκριμένα καλούπια και να ανταποκρίνονται σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Σε μία εποχή που οι γυναίκες μάχονται για ίσα δικαιώματα, παλεύουν για ίσους μισθούς με τους άντρες και προσπαθούν να αποδεχτούν την εικόνα τους που εδώ και χρόνια κρίνεται από τα ΜΜΕ, το τελευταίο πράγμα που έχουν ανάγκη είναι κάποιον να τους υποδεικνύει αν πρέπει ή δεν πρέπει να φορούν μαγιό.

Ειδικά όταν αυτός ο κάποιος είναι μία άλλη γυναίκα.