Ινδία: Διαπίστωσαν ότι το «νεκρό» βρέφος τους ήταν ζωντανό λίγο πριν την κηδεία

Ινδία: Διαπίστωσαν ότι το «νεκρό» βρέφος τους ήταν ζωντανό λίγο πριν την κηδεία
Getty Images/iStockphoto

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ινδία η είδηση ότι ένα βρέφος παραλίγο να καεί ζωντανό, όταν νοσηλευτές πίστεψαν ότι γεννήθηκε νεκρό.

Το νεογέννητο κοριτσάκι ήρθε πρόωρα στην ζωή, ενώ η μητέρα του διένυε τον έκτο μήνα κύησης, όμως κατάφερε να επιβιώσει. Ωστόσο, νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Pandit Brij Sunder Sharma στο Ρατζαστάν της Ινδίας, θεώρησαν πως ήταν νεκρό, καθώς δεν έκλαψε. Χωρίς να ζητήσουν την συμβουλή ενός γιατρού και χωρίς να το εξετάσουν, ανακοίνωσαν στους γονείς πως το βρέφος τους είναι νεκρό και τους πρότειναν να προχωρήσουν με την καύση του το ίδιο βράδυ.

Οι γονείς, που βρίσκονταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, επικοινώνησαν άμεσα με τοπικό γραφείο τελετών και προγραμμάτισαν την καύση του παιδιού τους για το ίδιο βράδυ. Ωστόσο, ενώ άρχισαν να ετοιμάζουν το σώμα του βρέφους για την κηδεία, συνειδητοποίησαν πως η καρδιά του χτυπούσε.

Άμεσα μετέφεραν το νεογέννητο στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν ζωντανό. Το νεογέννητο νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ωστόσο οι γιατροί εκτιμούν πως οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι ελάχιστες.

Δημοφιλή