ΗΠΑ: 11χρονος αυτοκτόνησε μετά από φάρσα στα social media από το κορίτσι του

ΗΠΑ: 11χρονος αυτοκτόνησε μετά από φάρσα στα social media από το κορίτσι του
gofundme.com

Ένας 11χρονος στο Μαρκέτ του Μίτσιγκαν (ΗΠΑ) έχασε τη μάχη με τη ζωή, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας στην οποία προέβη τον προηγούμενο μήνα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, η μητέρα του Τάισεν Μπεντς είπε στο TV6 ότι ο γιος της επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του μετά από φάρσα στα social media η οποία πλέον είναι υπό διερεύνηση.

Η μητέρα του Μπεντς συνιστά στους γονείς να μιλούν στα παιδιά τους για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και για τους κινδύνους του Ίντερνετ και των social media. Σημειώνεται πως ο 11χρονος ήταν σε μηχανήματα υποστήριξης ζωής στο Αν Άρμπορ, μέχρι τον θάνατό του την Τρίτη.

Σε ανακοίνωση της μητέρα του, Κατρίνα Γκος, που αναρτήθηκε σε σελίδα στην ιστοσελίδα GoFundMe, λίγο μετά την είσοδό του στο νοσοκομείο, πυου είχε στηθεί για τη χρηματοδότηση των εξόδων νοσηλείας του, αναφέρονται τα εξής: «Ο γιος μου, Τάισεν Μπεντς, ήταν ένας 11χρονος μαθητής, αθλητής, κωμικός, φίλος, αδελφός, χαρισματικός, και γενικά ένα υπέροχο παιδί. Την Τρίτη 14 Μαρτίου πήρε την παρορμητική απόφαση να δώσει τέλος στην ίδια του τη ζωή, ως αποτέλεσμα της τρομερής πράξης μιας φάρσας στα social media, η οποία διερευνάται από τις αρχές. Γαντζώθηκε στη ζωή με τη βοήθεια των μηχανημάτων υποστήριξης μέχρι την Τρίτη, 4 Απριλίου. Πλέον είναι ελεύθερος και μπορεί να αναπαυθεί εν ειρήνη. Όσοι τον ήξεραν, τον αγαπούσαν, και σίγουρα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη. Προτρέπω τις οικογένειες να μιλούν, να έρχονται σε επαφή και να επικοινωνούν με τα παιδιά για το πολύτιμο δώρο της ζωής και τους κινδύνους του Ίντερνετ και των μηνυμάτων, και το πώς οι τηλεπικοινωνίες μπορεί να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τις πρόσωπο με πρόσωπο επαφές. Θέλω να θυμούνται τον Τάισεν όπως ήταν, και όλη τη χαρά που έφερνε σε όλους. Κρατήστε το πνεύμα του ζωντανό αντιδρώντας και πολεμώντας κατά του bullying στα social media».

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, η συγκεκριμένη φάρσα έγινε από το 13χρονο κορίτσι του, που, μαζί με κάποιους φίλους της, αναπαρέστησαν την «αυτοκτονία» της στα social media, με αποτέλεσμα ο 11χρονος να κρεμαστεί. Την Πέμπτη, η αστυνομία του Μαρκέτ επιβεβαίωσε στο BuzzFeed News ότι οι εισαγγελείς είχαν δώσει το πράσινο φως για απαγγελία κατηγοριών σε βάρος 13χρονου κοριτσιού που είχε επικοινωνήσει μέσω των social media μαζί του, πριν αυτός προβεί στην απόπειρα. Η Γκος επίσης είπε στο BuzzFeed News πως θεωρεί ότι η 13χρονη είναι η μόνη υπεύθυνη για τον θάνατο του μικρού, και ότι ήταν «το πιο χαρούμενο παιδί» μέχρι που τη γνώρισε. «Ήταν κακιά μαζί του, τον έλεγχε και τον εκμεταλλευόταν. Ακόμα και αφού της είπα επανειλημμένα να τον αφήσει ήσυχο».

Μιλώντας στη New York Post, η μητέρα του είπε πως τα προβλήματα άρχισαν αφού ο Τάισεν αγόρασε ένα κινητό τηλέφωνο από φίλο του, χωρίς η ίδια να το ξέρει.

Δημοφιλή