ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/04/2017 06:44 EEST | Updated 07/04/2017 07:40 EEST

«Αισιόδοξος» δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup o Nτάισελμπλουμ. Επιστρέφουν οι θεσμοί τη Μεγάλη Εβδομάδα

Eurogroup President and Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem speaks to the press during an Economic and Financial (ECOFIN) Affairs Council meeting at the European Council, in Brussels, on February 21, 2017.  / AFP / EMMANUEL DUNAND        (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)
EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Eurogroup President and Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem speaks to the press during an Economic and Financial (ECOFIN) Affairs Council meeting at the European Council, in Brussels, on February 21, 2017. / AFP / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

«Έχουμε επιτύχει αποτελέσματα και θα ενημερώσω γι' αυτά τους υπουργούς» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενώ όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, αποφασίστηκε και η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας. Κατά πληροφορίες θα επιστρέψουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

«Εργαστήκαμε εντατικά την τελευταία εβδομάδα και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα τους υπουργούς Οικονομικών. Γιατί πετύχαμε αποτελέσματα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι σήμερα δεν θα υπάρξει μια «συνολική πολιτική συμφωνία», που είναι «μεγαλύτερη» από το πακέτο των μέτρων που συζητιέται.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ανέφερε πως πρώτα πρέπει να ενημερωθούν οι υπουργοί και μετά να γίνουν οι ανακοινώσεις, δηλώνοντας, ωστόσο, πως είναι σε «θετική διάθεση».

«Είμαι αισιόδοξος, γιατί σημειώθηκε πρόοδος» κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος λίγο πριν την έναρξη των εργασιών

του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ είχε μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας.

Η συνάντηση γίνεται σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματευτικές θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, λίγο πριν από το Eurogroup που στόχο έχει μια καταρχήν συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Σημειώνεται πως χθες, Πέμπτη ο κ.Ντάισελμπλουμ είχε συνάντηση και με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post