ΗΠΑ: Καταδικάστηκε ο άνδρας που βασάνισε την σύζυγό του και σκότωσε τα τέσσερα παιδιά της

Καταδικάστηκε ο άνδρας που βασάνισε την σύζυγό του και σκότωσε τα τέσσερα παιδιά της
Police car on the street at night
Police car on the street at night
Chalabala via Getty Images

Στην φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ο Γκρέγκορι Γκρην, ο Αφροαμερικανός σαδιστής δολοφόνος από το Μίσιγκαν που βασάνισε την σύζυγό του και σκότωσε τα τέσσερά παιδιά της πριν από έναν χρόνο.

Όλα άρχισαν το 1991, όταν ο Γκρέγκορι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την σύζυγό του, Τόνια, η οποία κυοφορούσε το παιδί τους, επειδή φοβόταν ότι θα τον εγκατέλειπε. Ο πάστοράς του, Φρεντ Χάρις, ήταν ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που πίστευε ότι του άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία. Ο φόνος είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Μίσιγκαν, όμως ο Φρεντ πίστευε ότι ο Γκρέγκορι είχε κάνει απλώς ένα λάθος.

Ο πάστορας είχε στείλει σειρά επιστολών, ζητώντας την αποφυλάκιση του άνδρα και το 2008 το αίτημά του έγινε αποδεκτό. Πολλοί κρατούμενοι επιζητούν την δεύτερη ευκαιρία να ξαναφτιάξουν την ζωή τους και κάποιοι τα καταφέρνουν. Ο Γκρέγκορι όμως δεν ήταν ένας από αυτούς, τιμωρώντας με τον χειρότερο τρόπο τους ανθρώπους που του έδωσαν ένα χέρι βοηθείας.

Σε ηλικία 49 ετών, ο Γκρέγκορι αφέθηκε ελεύθερος και ο Φρεντ τον υποδέχτηκε στην οικογένειά του. Ο άνδρας τότε ερωτεύτηκε την Φέιθ, κόρη του πάστορα και ανύπαντρη μητέρα δύο εφήβων. Οι δύο τους σύντομα παντρεύτηκαν και έφεραν στην ζωή δύο κοριτσάκια. Η Φέιθ είχε αργήσει να εντοπίσει τα σημάδια που έδειχναν ότι ο άνθρωπος που έβαλε στην ζωή της ίδιας και των παιδιών της είχε έναν εκδικητικό και επικίνδυνο χαρακτήρα.

Το 2013, η γυναίκα άρχισε να ανησυχεί με την επιθετική συμπεριφορά του Γκρέγκορι. Ο τελευταίος είχε πάντοτε ξεσπάσματα θυμού, όμως, χρόνο με τον χρόνο, άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο βίαιος: κλωτσούσε έπιπλα, εκσφενδόνιζε αντικείμενα και απειλούσε πως «τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα».

Η Φέιθ έκανε τρεις φορές αίτηση διαζυγίου, όμως ο σύζυγός της δεν σκόπευε να την αφήσει να φύγει. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Γκρέγκορι σήκωσε τις μικρότερες κόρες του από τα κρεβάτια τους και τις κλείδωσε στο αυτοκίνητό του. Στην συνέχεια συνέδεσε ένα λάστιχο στην εξάτμιση και τις άφησε να πεθάνουν από ασφυξία.

Οι αποτρόπαιες πράξεις του όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Αφού έδειξε στην σύζυγό του τα νεκρά τους παιδιά, την έδεσε και την οδήγησε στο υπόγειο, όπου την ξυλοκόπησε. Με ένα αιχμηρό εργαλείο της χάραξε το πρόσωπο από τα χείλη μέχρι τα αυτιά και την πυροβόλησε στο πόδι. Στην συνέχεια, οδήγησε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της Φέιθ στο υπόγειο και τα εκτέλεσε μπροστά στην μητέρα τους. Ατάραχος, κάλεσε τις αρχές.

Η Φέιθ κατάφερε να επιζήσει, όμως βασανίζεται από εφιάλτες και εμφανίζει συμπτώματα μετατραυματικού στρες. Ο άνδρας που πίστεψε ότι άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία αποδέχτηκε την πρόταση των αρχών να ομολογήσει την πράξη του για μια μικρότερη ποινή, ώστε η Φέιθ να μην χρειαστεί να παρευρεθεί σε σειρά από δίκες. Η καταδίκη του δεν θα μπορεί ωστόσο να επανεξεταστεί μέχρι το 94ο έτος της ηλικίας του.

Δημοφιλή