Σε συναγερμό οι αρχές της Νορβηγίας μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο του Όσλο

Σε συναγερμό οι αρχές της Νορβηγίας μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο του Όσλο
Police have block a area in central Oslo and arrested a man after the discovery of
Police have block a area in central Oslo and arrested a man after the discovery of
Norsk Telegrambyra AS / Reuters

Οι νορβηγικές αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν μια «συσκευή σαν εκρηκτικό μηχανισμό» στο κέντρο της πρωτεύουσας Όσλο και συνέλαβαν έναν ύποπτο, τόνισε αργά το βράδυ του Σαββάτου με ανάρτηση της στο Twitter η αστυνομία της χώρας.

«Φαίνεται αυτή η συσκευή να είχε τη δυνατότητα πρόκλησης περιορισμένης ζημιάς. . . περιμένουμε τώρα τις απαραίτητες περαιτέρω έρευνες», ανέφερε η αστυνομία αργότερα.

Η αστυνομία της Νορβηγίας αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού σε εθνικό επίπεδο μετά τον εντοπισμό ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο του Όσλο αργά χθες, έγινε γνωστό από την υπηρεσία ασφαλείας (PST). Ένας 17χρονος υπήκοος Ρωσίας έχει τεθεί υπό κράτηση, καθώς είναι ύποπτος στην υπόθεση, συμπλήρωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftenposten, ο ύποπτος άφησε ένα κουτί κάτω από την γέφυρα του ποταμού Ακερσέλβα.

Μια ομάδα πυροτεχνουργών έχει φτάσει στο σημείο και πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων απομακρύνθηκαν.

«Η κατάσταση στο σημείο βρίσκεται υπό έλεγχο, πιστεύουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, τόνισε η αστυνομία», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βρίσκεται στο σημείο, τόνισε οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή.

Η περιοχή Γκρένλαντ, που έχει αποκλειστεί, είναι μια πολυεθνική γειτονιά, όπου βρίσκονται δημοφιλή μπαρ και εστιατόρια, καθώς και αρκετά τεμένη.

Η συσκευή εντοπίστηκε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το κτίριο του αρχηγείου της αστυνομίας.

Την Παρασκευή στην γειτονική Σουηδία ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στην κεντρική Στοκχόλμη, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας 15 σε μια κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική επίθεση, όπως εκτιμούν οι σουηδικές αρχές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή