ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/04/2017 11:47 EEST | Updated 10/04/2017 11:48 EEST

Ελεύθεροι αφέθηκαν Βαξεβάνης και Ανδριανόπουλος μετά τη μήνυση της συζύγου του Στουρνάρα

EUROKINISSI

Ελεύθεροι με την εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου καθώς σε βάρος τους κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου η σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα.

Αφορμή για τη μήνυση της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη αποτέλεσε δημοσίευμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδει ο κ. Βαξεβάνης, με τίτλο: «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες» και υπότιτλους: «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο αν και δεν είναι η ειδικότητα του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και: «ακόμη και 400.000 ευρώ διέθεσε το υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

Η κ. Νικολοπούλου ζητά την ποινική δίωξη των δημοσιογράφων, αναφέροντας πως όλα όσα παρατίθενται στο επίμαχο δημοσίευμα είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά, ενώ αποδίδει στον εκδότη και στους συντάκτες του επίμαχου κειμένου ότι «ενήργησαν με πρόθεση με κοινό δόλο και με αποκλειστικό σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς επίσης να με βλάψουν και να με καταστρέψουν οικονομικά».

Οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψη τους στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι και για την υπόθεση να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να αξιολογηθούν τόσο τα στοιχεία του επίμαχου ρεπορτάζ όσο και οι ισχυρισμοί της μηνύτριας.

Σε δηλώσεις του ο κ.Βαξεβανης επέμενε στην βασιμότητα όσων έχει δημοσιεύσει για την εταιρία της συζύγου του κ. Στουρναρα.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post