Μήνυση κατά του Βαξεβάνη από τη σύζυγο του Στουρνάρα. Τι απαντά ο δημοσιογράφος

Μήνυση κατά του Βαξεβάνη από τη σύζυγο του Στουρνάρα. Τι απαντά ο δημοσιογράφος
Eurokinissi

Μήνυση – καταπέλτη, κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, κατά του εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, μετά από χθεσινό δημοσίευμα.

Η κ. Νικολοπούλου χαρακτηρίζει απολύτως ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα που είχε τίτλο στην πρώτη σελίδα «Οικογένεια Στουρνάρα – Μεγάλος έρωτας με τις φαρμοκοβιομηχανίες».

Η σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ επισημαίνει στη μήνυσή της ότι το δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή της και θέλει να την εξοντώσει οικονομικά.

Τονίζει δε ότι η εφημερίδα χρησιμοποιεί υποτιμητικά σχόλια για την ίδια και τον σύζυγό της και φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές. «Με υποτιμά ως επαγγελματία όταν ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιώ το κύρος του συζύγου μου για να αναλαμβάνω ‘’δουλειές’’. Λέει ότι οργανώνω εκδηλώσεις του "αέρα"’ με χορηγίες που λαμβάνω με την ιδιότητα της συζύγου ισχυρού πολιτικού άνδρα».

Τι απαντά ο Κώστας Βαξεβάνης

«Τους ενημερώνω πως αφού θέλουν τόσο πολύ να με πάνε στα δικαστήρια βίαια, με χειροπέδες και φωτογραφίσεις, θα φροντίσω να είμαι εκεί. Στις 12 το μεσημέρι θα είμαι στα δικαστήρια, όπου φαντάζομαι δε θα τολμήσει να είναι ο κύριος Στουρνάρας. Και αφού είναι τόσο πολύ φίλοι και θαυμαστές του "μέντορα" Γιάννου Παπαντωνίου, να τους θυμίσω και την κατάληξή του».

O δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης παρουσιάστηκε αυτοβούλως πριν από λίγη ώρα στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.

Νωρίτερα μάλιστα με ανάρτησή του στο twitter o δημοσιογράφος έκανε γνωστό ότι μαζί με τον συνάδελφό του Βασίλη Ανδριανόπουλο παραδόθηκαν και συνελήφθησαν έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του Γιάννη Στουρνάρα.

«Μόλις παραδοθήκαμε και συλληφθήκαμε με τον συνάδελφο Βασίλη Ανδριανόπουλο μετά από μήνυση της οικογένειας Στουρνάρα» έγραψε στο twitter.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας "Documento", Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας. Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για τον χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα»

Δημοφιλή