Κικίλιας: «Ο Τσίπρας φέρνει νέο μνημόνιο και υπονομεύει το μέλλον των Ελλήνων»

Κικίλιας: «Ο Τσίπρας φέρνει νέο μνημόνιο και υπονομεύει το μέλλον των Ελλήνων»
(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto) (Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)
(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto) (Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images

Eπίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως υπονομεύει το μέλλον των Ελλήνων για πολλά χρόνια και πως επιχειρεί να φέρει ένα νέο Μνημόνιο εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σε δήλωσή του τόνισε πως ο πρωθυπουργός επιχειρεί, τελικά, να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση με τον χειρότερο τρόπο, ένα νέο Μνημόνιο, όπως είπε, με βαριά υπερφορολόγηση όλων των Ελλήνων και νέα περικοπή συντάξεων.

«Είναι η πρώτη φορά που Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα πέραν του κοινοβουλευτικού της βίου, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης. Ο κ. Τσίπρας, με την ανικανότητα και τις εμμονές του, φέρνει τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο και υπονομεύει το μέλλον των Ελλήνων για πολλά χρόνια» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Τζανακόπουλος: «Να ζητήσετε συγγνώμη για τις επιβαρύνσεις άνω των 50 δις. επί ημερών σας»

«Η ΝΔ που πριν από λίγο καιρό μας καλούσε να πάρουμε «τόσα και άλλα τόσα μέτρα» αλλά και ο κ. Κικίλιας θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για την συμφωνία της 7ης Απριλίου» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Πρέπει να τους θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση παρά τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και την αμέριστη στήριξη που τους προσέφερε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε πέρα από τις επιβαρύνσεις που περιλαμβάνει η συμφωνία να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης, ώστε το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να παραμείνει ουδέτερο αλλά και να κερδίσει τη μάχη για τα εργασιακά, που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε «ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς».

Εάν τελικά η δήλωση του κ. Κικίλια προκύπτει από ασύγγνωστη άγνοια ή από πρόθεση διαστρέβλωσης λίγο ενδιαφέρει» σημειώνει ο Δ. Τζανακόπουλος και προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση, αντί με απύθμενο θράσος να μιλά για τη σημερινή κυβέρνηση, που για πρώτη φορά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία, θα ήταν πιο συνετό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα προγράμματα περικοπών και επιβαρύνσεων άνω των 50 δισ. ευρώ που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις τις οποίες ο ίδιος στήριξε και στις οποίες συμμετείχε.

Να του θυμίσουμε επίσης ότι η συνολική υφεσιακή επίπτωση των προγραμμάτων αυτών άγγιξε το πρωτοφανές 20% καθώς και ότι ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030.

Ο ίδιος μπορεί όλα αυτά να θέλει να τα ξεχάσει. Ο ελληνικός λαός όμως δεν τα ξεχνά».

Δημοφιλή