50 άνδρες επισκέφτηκαν νεαρή μητέρα στην Αγγλία με σκοπό να την βιάσουν, μετά από ψευδή αγγελία

50 άνδρες επισκέφτηκαν νεαρή μητέρα στην Αγγλία με σκοπό να την βιάσουν, μετά από ψευδή αγγελία
young woman in the dark
young woman in the dark
ianmcdonnell via Getty Images

Τον εφιάλτη που ζούσε επί τρία χρόνια, φοβούμενη ότι άγνωστοι θα την βιάσουν στο σπίτι της ή στον δρόμο, περιέγραψε στην βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα «The Sun», μια 37χρονη μητέρα από την Αγγλία.

Η Ρόμπιν Νάιτ είχε μόλις μάθει ότι είναι έγκυος, όταν ένας άνδρας της έστειλε μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνοντάς την ότι «γυμνές φωτογραφίες της» είχαν αναρτηθεί σε ιστοσελίδα σεξουαλικού περιεχομένου. Πράγματι, όταν πάτησε τον σύνδεσμο που της είχε αποσταλεί, η γυναίκα είδε την φωτογραφία ενός γυμνού μοντέλου να ποζάρει με το δικό της πρόσωπο, το οποίο κάποιος είχε μοντάρει μέσω φώτοσοπ. Η φωτογραφία άφηνε υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου και προσκαλούσε άνδρες να έρθουν σε επαφή μαζί της. Ο άνθρωπος που είχε ανεβάσει την φωτογραφία είχε αφήσει ακόμα να εννοηθεί ότι η ίδια ήθελε να εκπληρώσει την φαντασίωσή της να την βιάσει κάποιος άγνωστος.

Αμέσως μετά την σοκαριστική αυτή ανακάλυψη, η Ρόμπιν επικοινώνησε με τις αρχές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η φωτογραφία παρέμενε στην ιστοσελίδα και το πρόσωπο που την είχε αναρτήσει είχε αρχίσει να επικοινωνεί με αγνώστους, δίνοντας τα στοιχεία της. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες άνδρες να χτυπούν το κουδούνι του σπιτιού της, πιστεύοντας ότι η ίδια τους είχε προσκαλέσει για να συνευρεθούν ερωτικά. Φοβούμενη ότι κάποιοι από αυτούς ίσως να είναι επικίνδυνοι, η Ρόμπιν, που ήταν έγκυος, αναγκάστηκε να εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας στην είσοδο του σπιτιού της, ενώ τοιχοκόλλησε και δύο προειδοποιητικά σημειώματα.

«Ναι, αυτή είναι μια αληθινή κάμερα. Η φωτογραφία σας και ένα βίντεο έχει ήδη καταγραφεί και αποσταλεί σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Συνεχίζει να καταγράφει. Μπορεί να σε δει ακόμα και στο σκοτάδι. Έχουμε δεκάδες κάμερες και σας καταγράφουν όλες», έγραφε το ένα από αυτά.

«Εάν σε έστειλε εδώ μια ιστοσελίδα ενηλίκων, δεν είμαι το πρόσωπο που μίλησε μαζί σας. Εάν χτυπήσετε την πόρτα, θα καλέσω την αστυνομία», έγραφε το δεύτερο.

Οι αρχές χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια μέχρι να εντοπίσουν τον άνθρωπο πίσω από την συγκεκριμένη ανάρτηση. Η Ρόμπιν είχε φέρει στον κόσμο ένα υγιές παιδί, όμως, όταν έμεινε ξανά έγκυος, απέβαλε λόγω στρες. Είχε αναγκαστεί να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της, ενώ φοβόταν ότι κάποιο από τα 50 άτομα που γνώριζαν τα στοιχεία της, θα προσπαθούσε να την βιάσει, πιστεύοντας ότι αυτή ήταν στην πραγματικότητα η φαντασίωσή της. Δεν της είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι ο άνθρωπος πίσω από τον εφιάλτη τον οποίο ζούσε ήταν ένα πρόσωπο που γνώριζε καλά.

Το 2015, οι αρχές την ενημέρωσαν ότι είχαν συλλάβει τον Ράιαν Κοτίνσκι, με τον οποίο η ίδια είχε σχέση στο παρελθόν. Ο 42χρονος την είχε χωρίσει το 2007 και είχε απορρίψει και τις δύο προσπάθειές της να τα ξαναβρούνε, καθώς πίστευε ότι τον είχε απατήσει με κάποιον άλλο. Παρ' όλα αυτά, στην συνέχεια είχαν φιλικές σχέσεις και ο ίδιος της είχε ευχηθεί μέσω Facebook μόλις είχε ανακοινώσει ότι ήταν έγκυος. Η Ρόμπιν δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι ο Κοτίνσκι θα προσπαθούσε να την εκδικηθεί με αυτό τον τρόπο, καθώς δεν είχε σηκώσει ποτέ τον τόνο της φωνής του όταν μιλούσαν. Σύμφωνα με την The Sun, ο άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών και έξι μηνών φέτος τον Φεβρουάριο.

Δημοφιλή