Στην εξέταση μαρτύρων προχωρά στις 28 Απριλίου η δίκη της Siemens

Στην εξέταση μαρτύρων προχωρά στις 28 Απριλίου η δίκη της Siemens
Alexandros Michailidis / SOOC

Στην εξέταση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, αναμένεται να προχωρήσει στην επόμενη συνεδρίασή του, στις 28 Απριλίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δίκη για την σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του πρώην στελέχους της Siemens, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter) για μετάφραση συγκεκριμένων εγγράφων της δικογραφίας.

Όπως είπε ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο εντολέας του, ο άλλοτε διευθυντής θα συμμετέχει στην υπόθεση εφόσον μεταφραστούν συγκεκριμένα έγγραφα της δικογραφίας και έχει πλήρη γνώση της κατηγορίας που του αποδίδεται.

Με την αρνητική απόφασή του στο αίτημα του Γερμανού κατηγορούμενου, το δικαστήριο ουσιαστικά «έκλεισε» το θέμα της πλήρους μετάφρασης κάθε εγγράφου της δικογραφίας, κρίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει γνώση όλης της υπόθεσης μέσω των συνηγόρων τους. Επισημάνθηκε επίσης από Έδρας, ότι κάθε κατηγορούμενος που επιθυμεί «είναι δυνατόν να παρίστανται στη δίκη αυτοπροσώπως και με διερμηνέα».

Με άλλη απόφασή του, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές ενστάσεις ακυρότητας του κατηγορητηρίου, που υποβλήθηκαν από κατηγορούμενους, ενώ επιφυλάχθηκε ως προς μία ένσταση, που αφορούσε παραγραφή επιμέρους αδικημάτων, στα οποία όπως αιτιολογήθηκε, δεν έχει εφαρμογή ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου. Κατά την κρίση του δικαστηρίου, η βασιμότητα της ένστασης θα φανεί με την πρόοδο της διαδικασίας, όταν θα έχει προχωρήσει η διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης. Αντίστοιχη θέση έλαβε το δικαστήριο και σε αίτημα για αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων, που υποβλήθηκε από τους κληρονόμους Έλληνα κατηγορούμενου, πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρίας, που έχει αποβιώσει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή