ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/04/2017 13:20 EEST | Updated 12/04/2017 13:22 EEST

Κόκκινο Πάντα vs. Βράχος: Το μικρό, σπάνιο θηλαστικό «τα βάζει» με μια πέτρα

YouTube

Σας έχει τύχει να έχετε για χρόνια στο σπίτι ή το γραφείο σας ένα διακοσμητικό αντικείμενο το οποίο είχατε ξεχάσει ότι είχατε αγοράσει και νιώσατε έκπληξη όταν βρεθήκατε στο διάβα του; «Πότε το πήρα εγώ αυτό;», «Γιατί το έβαλα εκεί;», θα αναρωτηθήκατε.

Την ίδια έκπληξη -ή μάλλον δέκα φορές μεγαλύτερη έκπληξη- ένιωσε ένα κόκκινο πάντα σε ζωολογικό κήπο της Ιαπωνίας, το οποίο παρατήρησε για πρώτη φορά έναν βράχο που ήταν από πάντα τοποθετημένος κοντά στην φωλιά του. Σε βίντεο που τράβηξε εργαζόμενος του κήπου και στην συνέχεια παρέδωσε στην ιστοσελίδα UNILAD, το ζώο φαίνεται να τρέχει έξω από την φωλιά του και να ξαφνιάζεται στο θέαμα ενός βράχου.

Το χαριτωμένο θηλαστικό σηκώνεται στα δύο του πόδια για να φανεί πελώριο και απειλητικό, περιμένοντας ίσως μια... επίθεση από τον άψυχο βράχο. Στην συνέχεια τον μυρίζει και τον επεξεργάζεται, διερωτώμενο ίσως πώς βρέθηκε αυτό το αντικείμενο μπροστά στα πόδια του. Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι σπάνια για το συγκεκριμένο είδος, καθώς σηκώνονται στα δύο τους πόδια κάθε φορά που νιώθουν ότι απειλούνται.

Τα κόκκινα πάντα είναι μικρά δενδρόβια θηλαστικά που ζουν στα ανατολικά Ιμαλάια και στη νοτιοδυτική Κίνα.  Βρίσκονται υπό εξαφάνιση και προστατεύονται από την εθνική νομοθεσία, καθώς ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τα 10.000 ενήλικα πάντα.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost