Τσακαλώτος: Λαϊκιστής ο Μητσοτάκης, εκφράζει τη χειρότερη παράδοση της δεξιάς

Τσακαλώτος: Λαϊκιστής ο Μητσοτάκης, εκφράζει τη χειρότερη παράδοση της δεξιάς
REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis
Alkis Konstantinidis / Reuters

Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατά τη συζήτηση για την εξεταστική για την υγεία επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη Μάλτα, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι λέει σκοπίμως ανακρίβειες για την οικονομία, για τη συμφωνία της Μάλτας και τα επόμενα βήματα, ενώ αποφεύγει να τοποθετηθεί στα θετικά σημεία της συμφωνίας.

"Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές. Πολιτεύεστε με τρόπο που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράταξης σας", είπε ο κ.Τσακαλώτος, κατηγορώντας ουσιαστικά τον κ.Μητσοτάκη ότι εκφράζει τη χειρότερη παράδοση της δεξιάς καίτοι δηλώνει κατά του λαϊκισμού.

"Είσαστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία" είπε επίσης, τονίζοντας ότι οι πολιτικές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού ευθύνονται για τη διάλυση στην αγορά εργασίας και θεωρούν "ιδεοληψία" οποιαδήποτε ρύθμιση. Υποστήριξε επίσης ότι οι ακραίες δεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ.

"Μας κατηγορείτε για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση ενώ όλοι την αποδίδουν στον τσακωμό ΔΝΤ-ΕΕ" είπε επίσης ο κ.Τσακαλώτος και πρόσθεσε: "Δεν ξέρετε ότι τίποτε δεν είναι συμφωνημένο αν δεν έχουν συμφωνηθεί όλα; Γιατί βιάζεστε να πείτε ότι έχουμε αποφασίσει για το χρέος;"

Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν αναφέρθηκε στα θετικά της συμφωνίας. "Για τα μέτρα που αφορούν το χρέος και αναμένεται να καθοριστούν πριν τη συμφωνία δεν ακούσατε τίποτα. Είπατε ανακρίβειες ότι πάει χάλια η αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, υπάρχει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων ρεκορ από το 2001. Αύξηση στις θέσεις εργασίας που είναι μόνιμες έναντι αυτών που δεν είναι. 150.000 η αύξηση θέσεων εργασίας", είπε και ρώτησε τον κ.Μητσοτάκη: "Είναι τελείως αμελητέο για σας ότι πλέον του 1 δισ θα είναι για την παιδική φτώχεια, ή το πακέτο για τη στέγαση ή για τους νέους ώστε να σταματήσουν να φεύγουν στο εξωτερικό;"

Δένδιας προς Τσακαλώτο: Ποια Γιόχανσον; Και η Βασιλειάδου πολύ σας πέφτει

Σκληρή επίθεση με ειρωνικές φράσεις που έφτασαν μέχρι τη Γεωργία Βασιλειάδου εξαπέλυσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Δένδιας απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στα πλαίσια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την Εξεταστική για την Υγεία.

AdTech Ad

Ο κ. Δένδιας ζήτησε παραίτηση Τσακαλώτου και εν συνεχεία θυμήθηκε τις δηλώσεις του υπουργού για τη Σκάρλετ Γιόχανσον.

Θυμίζουμε πως σε αντιπαράθεση που είχε ο κ. Τσακαλώτος με τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη σχετικά με τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για 3,5% πλεονάσματα στην Ευρωζώνη, ο υπουργός είχε αναφερθεί κάνοντας έναν αστεϊσμό στη διάσημη ηθοποιό.

"Ο κ. Μητσοτάκης έχει πάει στην Ευρώπη και έχει ζητήσει μείωση των στόχων των πλεονασμάτων από το 3,5% και το ξέρετε", είπε στον υπουργό ο κ. Σταμάτης για να του απαντήσει με χιούμορ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πως "και εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον".

Σήμερα, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήθελε να βγει "ραντεβού" με την Σ. Γιόχανσον ως "αμοιβή της εξαιρετικής εργασίας την οποία παρέχει διαπραγματευόμενος" και κατέληξε στο να πει, το λιγότερο απρεπώς, πως "και η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου, πολύ σας πέφτει", προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του προέδρου της Βουλής.

"Η δική σας δήλωση ότι θα παραιτηθείτε αν πάρουμε και ένα ευρώ επιπλέον μέτρα ισχύει ή δεν ισχύει; Θα το κάνετε; Και εν πάση περιπτώσει κύριε πρόεδρε θέλω να πω και κάτι επιπρόσθετο. Ο κ. υπουργός φαντάζομαι θέλησε ως αμοιβή της εξαιρετικής εργασίας την οποία παρέχει διαπραγματευόμενος να έχει αν θυμάμαι καλά κ. υπουργέ, συνάντηση για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Αυτό δεν είχατε πει; Λοιπόν έτσι που τα πάτε και η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου, πολύ σας πέφτει", είπε συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας.

Δημοφιλή