ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13/04/2017 07:25 EEST | Updated 13/04/2017 07:25 EEST

ΥΠΟΙΚ: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Alkis Konstantinidis / Reuters
Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos is seen through a camera viewfinder during a news conference at the ministry in Athens, Greece, January 18, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis

«Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο», απαντούν πηγές του υπουργείου Οικονομικών σε διαρροές από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «χρήσιμο θα ήταν οι "πηγές" της Νέας Δημοκρατίας πριν προβούν σε οποιαδήποτε διαρροή, να είναι βέβαιοι/ες ότι:

α) Ενημερώνουν τον πρόεδρό τους με τα επίκαιρα και ορθά στοιχεία (π.χ. της Εργάνης), αλλά και για τη διαφορά μεταξύ επίτευξης και υπέρβασης στόχων, ώστε να μην εκτίθεται.

β) Δεν κωφεύουν στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος επανειλημμένως έχει πει ότι "τίποτε δεν είναι συμφωνημένο μέχρι όλα να συμφωνηθούν".

γ) Δεν κωφεύουν ούτε στις ανάλογες δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, όπως για παράδειγμα σε όσα ανέφερε σήμερα η Κρ. Λαγκάρντ, που επανέλαβε το αίτημα και την ανάγκη για ελάφρυνση χρέους, σημειώνοντας πως οι λεπτομέρειες (modalities) θα πρέπει να αποφασιστούν προκαταβολικά.

Η κατάκτηση των α), β) και γ) είναι τα πρώτα μικρά βήματα προς τον απεγκλωβισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από μία μάλλον εμμονική πολιτική επικοινωνία που στηρίζεται στην αρχή: "Αλλάζω την πραγματικότητα για να στηρίξω το αφήγημά μου"».

Νωρίτερα, την Τετάρτη, πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας την απάντηση, στη Βουλή, του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν αναφέρει πως ο υπουργός Οικονομικών «δείχνει ότι τελεί σε πανικό και λέει ψέματα για το χρέος» και ότι «όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι απάντησαν ότι δεν υπάρχει τίποτα για το χρέος».