Φανταστικά νέα: Ο Jude Law θα είναι ο Albus Dumbledore στο sequel του «Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται»

Με μια αρκετά αναπάντεχη ανακοίνωση το βράδυ της Τετάρτης, οι φαν του μαγικού κόσμου της J.K. Rowling -και ο υπόλοιπος κόσμος- έμαθαν πως ο Jude Law θα πρωταγωνιστήσει στο δεύτερο μέρος του «Fantastic Beasts and Where To Find Them», στο ρόλο του (τρομπέτες) Albus Dumbledore.

Σύμφωνα με τον Toby Emmerich, Πρόεδρο και CCO της Warner Bros, ο 44χρονος ηθοποιός θα παίξει τον Dumbledore, τον θρυλικό διευθυντή του Hogwarts, σε νεαρή ηλικία.

Η ιστορία του, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Law στο sequel, θα ακολουθεί τον Dumbledore κατά την περίοδο που εργαζόταν ως καθηγητής Μεταμόρφωσης στο σχολείο μαγείας.

Ο Albus Dumbledore είναι ένας από τους πλέον εμβληματικούς χαρακτήρες στον μαγικό κόσμο της Rowling. Τον ρόλο τον έκανε γνωστό ο Richard Harris που τον υποδύθηκε στις δύο πρώτες ταινίες. Μετά τον θάνατό του το 2002, τον ρόλο ανέλαβε ο Michael Gambon.

Η J.K. Rowling, που είχε γράψει το σενάριο του πρώτου «Fantastic Beasts», θα αναλάβει το σενάριο και του δεύτερου μέρους του franchise, οπότε το μόνο σίγουρο είναι πως η ιστορία του νεαρού Dumbledore θα είναι άκρως απολαυστική.

Σκηνοθέτης και αυτής της ταινίας θα είναι ο David Yates, πρωταγωνιστής θα είναι και πάλι ο Eddie Redmayne, ενώ το ρόλο του κακού Gellert Grindelwald θα υποδυθεί ο Johnny Depp.

«ΟJude Law είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, τη δουλειά του οποίου θαυμάζω εδώ και πολύ καιρό και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του», δήλωσε ο Yates και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι έχει συλλάβει άψογα όλες τις απροσδόκητες πτυχές του Albus Dumbledore, όπως αυτές αποκαλύπτονται από την J.K. Rowling».

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία κ. Yates, άλλωστε μετά τον εκπληκτικό «Young Pope», ο «Young Dumbledore» ήταν η μόνη λογική συνέχεια για τον Law.