Αεροπορικές εταιρείες τρολάρουν χωρίς έλεος την United Airlines μετά το περιστατικό βίαιης απομάκρυνσης επιβάτη

Αεροπορικές εταιρείες τρολάρουν χωρίς έλεος την United Airlines μετά το περιστατικό βίαιης απομάκρυνσης επιβάτη

To περιστατικό με την βίαιη απομάκρυνση επιβάτη της United Airlines από το αεροσκάφος επειδή η εταιρεία είχε κάνει υπεράριθμες κρατήσεις, συνεχίζει να απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την αντίδραση πολλών χρηστών να μη λέει να «ξεθυμάνει».

Και ενώ η άτυχος επιβάτης δρ. David Dao ετοιμάζεται να υποβάλλει αγωγή κατά της εταιρείας και η μετοχή αυτής έχει πάρει τον...κατήφορο, τώρα φαίνεται πως ήρθε και η σειρά άλλων αεροπορικών εταιρειών να τρολάρουν μέσω Twitter την ανταγωνίστρια εταιρεία.

Το βραβείο τρολαρίσματος- εάν υπήρχε κάτι τέτοιο- θα έπαιρνε δικαιωματικά η Emirates Airlines η οποία μάλιστα βραβεύτηκε ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία από το Trip Advisor για το 2017. Πρόκειται για ένα έξυπνο και με χιούμορ βίντεo το οποίο συνοδεύεται από ένα ειρωνικό σχόλιο: Πετάξτε στους φιλικούς ουρανούς με μια αληθινή αεροπορική εταιρεία.

Θα πείτε βέβαια «που είναι η ειρωνεία»; Όπως φροντίζει να μας θυμίσει το ολίγων δευτερολέπτων βίντεο ήταν μόλις στις 2 Μαρτίου τυο 2017 όταν ο Oscar Munoz, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της United Airlines είχε δηλώσει πως «Αυτές οι αερογραμμές (του Κόλπου) δεν είναι αερογραμμές». Η Emirates Airlines μετά τη βράβευσή της απαντά: «Λοιπόν κ. Munoz, σύμφωνα με το TripAdvisor , το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό site, όχι μόνο είμαστε μια αληθινή αεροπορική εταιρεία αλλά είμαστε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία για το 2017 και με την καλύτερη αεροπορική θέση αλλά και την καλύτερη πρώτη θέση για την ίδια χρονιά» και καταλήγει χρησιμοποιώντας τη φράση «Πετάξτε στους φιλικούς ουρανούς ...Αυτή τη φορά στ' αλήθεια». Η πρώτη φράση είναι το motto της United Airlines η οποία απέδειξε φυσικά πως η ίδια δεν είναι και τόσο φιλικής προς τους πελάτες της...Το δεύτερο σκέλος της ανάρτησης και απαντά φυσικά με σαρκαστικό τρόπο στον πρόεδρο της εταιρείας.

Στο τρολάρισμα όμως δεν αντιστάθηκε ούτε η επίσης γνωστή για τα έξυπνα σχόλια της στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, Royal Jordanian. Η ανάρτηση παίζει με τις λέξεις united και drag, δηλαδή με το πρώτο συνθετικό της United Airlines και τη λέξη με την οποία περιγράφεται το απαράδεκτο περιστατικό με τον επιβάτης που των έσυραν βίαια έξω από το αεροσκάφος (drugged). Έτσι, η εταιρεία ανέβασε μια φωτογραφία με την οποία ενημερώνει : «Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε πως το “σύρσιμο” (λογοπαίγνιο με το drug δηλ. σέρνω) στις πτήσεις μας απαγορεύεται αυστηρά τόσο για το πλήρωμα όσο και για τους επιβάτες». Και το σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία: «Είμαστε εδώ για να σας κρατήσουμε ενωμένους (#united). Το σύρσιμο (drugging) απαγορεύεται αυστηρά.

Δημοφιλή