Αν δείτε αυτή την κρεμάστρα σε δημόσιες τουαλέτες καλέστε αμέσως την αστυνομία

Αν δείτε αυτή την κρεμάστρα σε δημόσιες τουαλέτες καλέστε αμέσως την αστυνομία
Out door urinals men public toilet .
Out door urinals men public toilet .
Thatpichai via Getty Images

Οι κρεμάστρες δεν είναι ένα ασυνήθιστο θέαμα στις δημόσιες τουαλέτες, αλλά ίσως τελικά κάποιες από αυτές κρύβουν ένα σκοτεινό μυστικό.

Η αστυνομία προειδοποιεί ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος κρεμάστρας που στην ουσία είναι κάμερα τοποθετημένη σε τουαλέτες, ξενοδοχεία και αποδυτήρια από άτομα που θέλουν φυσικά να κατασκοπεύσουν τον κόσμο.

Εάν κάποιος δει μία, τον συμβουλεύουν να τους καλέσει άμεσα. Η συσκευή μοιάζει έτσι και πωλείται στο Amazon για μόλις 8 λίρες. Συνήθως πωλούνται για κάποιον που θέλει ασφάλεια στο σπίτι του και έχουν μικρές κουκκίδες, οι οποίες στην ουσία κρύβουν μικροσκοπικές κάμερες.

Πέρυσι η αστυνομία της Φλόριντα τις εντόπισε σε δημόσιες τουαλέτες και ζήτησε από τον κόσμο να είναι προσεκτικός. Προτρέπει μάλιστα τον κόσμο, εάν εντοπίσει μία να μην την ακουμπήσει, αλλά να την καλέσει άμεσα.

Δυστυχώς, οι κρεμάστρες-κάμερες είναι τόσο μικρές και διακριτικές που μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλά σημεία και να περάσουν απαρατήρητες. Αν και στην Ελλάδα δεν έχει υπάρχει ανάλογο φαινόμενο, ή δεν έχει γίνει τουλάχιστον αντιληπτό, η πρόσφατη είδηση ότι καθηγητής στην Αττική βιντεοσκοπούσε κρυφά τις μαθήτριές του στην τουαλέτα θα έπρεπε να μας βάζει όλους σε σκέψεις. Άλλωστε, μιλάμε για ένα είδος προσιτής τεχνολογίας που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας και να την χρησιμοποιήσει όπως θέλει.

Δημοφιλή