Ο καρκίνος είναι η νέα «τάση» στις δίαιτες για το Cosmpolitan και φυσικά αξίζει όλα τα οργισμένα σχόλια στο διαδίκτυο

Ο καρκίνος είναι η νέα «τάση» στις δίαιτες για το Cosmpolitan και φυσικά αξίζει όλα τα οργισμένα σχόλια στο διαδίκτυο

H on line αμερικανική έκδοση του γυναικείου περιοδικού Cosmopolitan βρίσκεται στις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο αναγνωστριών και μη μετά την εξοργιστική, clicbate ανάρτηση στο Twitter με την οποία προωθούσε στα social media μια ανθρώπινη ιστορία ως επιτυχία απώλειας κιλών. Για την ακρίβεια οι social editors της έκδοσης αλλά ως ένα βαθμό και ο συντάκτης του άρθρου, παρουσίασαν με τον πιο απαράδεκτο τρόπο την ιστορία μια γυναίκας που δίνει μάχη με τον καρκίνο και στο πλαίσιο των πολλαπλών δοκιμασιών που αντιμετωπίζει έκανε μια δίαιτα για να χάσει κάποια κιλά. Το «Cosmo» όμως επέλεξε να προωθήσει την ιστορία της ως ένα success story απώλειας κιλών χωρίς καθόλου σωματική άσκηση (Πως αυτή η γυναίκα έχασε 20 κιλά χωρίς καθόλου γυμναστική»)

Η γυναίκα που πρωταγωνιστεί σε αυτή την ιστορία που παρουσιάζει το περιοδικό είναι η Simone Harbinson από την Αυστραλία, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου σε αρχικό στάδιο. Ως συνέπεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σε ειδική θεραπεία μακράς διάρκειας. Κατά το διάστημα αυτό πήρε αρκετά κιλά τα οποία θέλησε να χάσει όταν πια είχε αναρρώσει και έτσι έκανε μια δίαιτα 12 εβδομάδων. Η δίαιτα που επέλεξε έπρεπε να συνδυαστεί με σωματική άσκηση αλλά εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε δεν ακολούθησε το πρόγραμμα γυμναστικής. Όπως αποδείχθηκε όμως κατάφερε να χάσει 20 κιλά και χωρίς αυτό.

Τι κατάλαβε από όλα αυτά ο συντάκτης του Cosmo; «Η επιτυχία της Simone να χάσει τόσα κιλά είναι η απόδειξη ότι οποιοσδήποτε μπορεί να χάσει βάρος, χωρίς καθόλου άσκηση, αλλά τρώγοντας σωστά». Και ναι μπορεί αυτή η πρόταση να μην είναι «ψευδής» αλλά δεδομένης της ασθένειας της γυναίκας, τους λόγους που την ανάγκασαν να κάνει τη δίαιτα κα να απέχει από την γυμναστική πολλοί-και όχι αδίκως- εκτίμησαν πως το περιοδικό παρουσιάζει τον...καρκίνο ως τη νέα τάση στις δίαιτες.

Και το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε από την ανάρτηση που έγινε στο Twitter που έφερε τα επικριτικά έως και οργισμένα σχόλια στο Twitter. Φυσικά η ανάρτηση «κατέβηκε» αλλά οι αντιδράσεις έμειναν. Οι δε επικεφαλής της συντακτικής ομάδας του περιοδικού δεν προχώρησαν σε καμία σχετική δήλωση.

Πηγή: Observer