«Είχα καρκίνο»: Συγκλονίζει η σύζυγος του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Ήλιος

«Είχα καρκίνο»: Συγκλονίζει η σύζυγος του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Ήλιος
Eurokinissi

Για πρώτη φορά, έπειτα από 12 χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία της Ήλιος, μίλησε η Σοφία Χαραλάμπους, σύζυγος του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους.

Όπως η ίδια αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Beautiful People» της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου, η κ. Χαραλάμπους έπασχε από καρκίνο, πιθανότατα λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης και του σοκ του οποίου υπέστη, μετά την τραγωδία της Ήλιος. Η ίδια ωστόσο, δεν ήθελε κανείς να μάθει την κατάσταση της υγείας της.

«Δεν ζήτησα κανενός τον οίκτο. Δεν ήθελα να με λυπηθεί κανείς. Ούτε εμένα ούτε τα παιδιά μου μου. Θρηνούσα τον σύζυγό μου, πάλευα για την ζωή μου και παράλληλα στήριζα τα παιδιά μου που ήταν και είναι το πρώτο και το τελευταίο μου μέλημα», δήλωσε.

Κληθείσα να απαντήσει για τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τα υπέρογκα ποσά που έλαβαν οι συγγενείς των θυμάτων ως αποζημιώσεις, η γυναίκα του συγκυβερνήτη λέει ότι δεν έλαβαν εκατομμύρια όπως κυκλοφορούσε τότε. Τουναντίον, και αυτοί έπεσαν στην παγίδα των αξιόγραφων εκ των υστέρων, όπως σημειώνει.

Συγκλονίζει, όταν αναφέρεται στις χημειοθεραπείες που έκανε τότε, κατά την διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Διερεύνησης υπό τον Π. Καλλή. Τις έβαζε πρωινά λέει, για να μπορεί να παρίσταται κανονικά στην διαδικασία, καθώς ήθελε να είναι παρούσα όπως λέει.

«Όφειλα να ήμουν εκεί..επέστρεφα σπίτι ετοιμαζόμουν, φορούσα την περούκα μου και πήγαινα», λέει η κ. Χαραλάμπους.

Η σύζυγος του συγκυβερνήτη λέει χαρακτηριστικά ότι στάθηκε σαν μάνα και πατέρας δίπλα στα τέσσερα τους παιδιά, τα τελευταία 12 χρόνια, μετά την τραγωδία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γιοί της ακολουθούν τα χνάρια του πατέρα τους, αφού και οι δυο είναι πιλότοι.

Δημοφιλή