Οι 3 λόγοι που κάνουν τον καφέ στα αεροπλάνα τόσο άνοστο

Οι 3 λόγοι που κάνουν τον καφέ στα αεροπλάνα τόσο άνοστο

Αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ο καφές στα αεροπλάνα είναι τόσο άνοστος, για να το θέσουμε ευγενικά, δώστε προσοχή.

Σύμφωνα με το Travel + Leisure, υπάρχουν τρεις παράγοντες που συντελούν στην κακή γεύση του καφέ στα αεροπλάνα: το νερό, η διαδικασία παρασκευής και οι γευστικοί μας κάλυκες.

Πρώτον, το νερό που χρησιμοποιείται για τον καφέ βρίσκεται στις δεξαμενές για πολύ καιρό, που σημαίνει πως δεν είναι και το πλέον φρέσκο (ή καθαρό) νερό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με το site.

Δεύτερον, η διαδικασία παρασκευής είναι άλλη μια παγίδα, καθώς στα 35.000 πόδια πάνω από τη γη, το νερό βράζει σε πολύ πιο χαμηλή θερμοκρασία. Ο Andrew Hetzel, ειδικός σύμβουλος ποιότητας και εμπορίου καφέ, εξηγεί πως αυτό διαταράσσει τη διαδικασία εξαγωγής έτσι ώστε μόνο κάποια από τα στερεά κομμάτια του καφέ καταφέρνουν να διαλυθούν.

Τέλος, η αντίληψη της γεύσης μας αλλάζει κατά περίπου 30% όταν πετάμε, χάρη στην πίεση της καμπίνας, την ξηρότητα του αέρα και το υψόμετρο.

Ωστόσο, υπάρχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν ο καφές σας στο αεροπλάνο είναι πολύ πικρός, οι ειδικοί συστήνουν να ρίξετε λίγο αλάτι μέσα, το οποίο θα του δώσει μια πιο ώριμη γεύση.

Κατά τ' άλλα, θα ήταν προτιμότερο να μείνετε στο νερό ή το χυμό σας και να περιμένετε να πιείτε μια καλή κούπα καφέ μόλις πατήσετε πάλι στο έδαφος.