ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2017 07:56 EEST | Updated 18/04/2017 08:03 EEST

Μάντσεστερ: Η αστυνομία κράτησε έμβρυο από θύμα παιδεραστή στην κατάψυξη για τρία χρόνια, χωρίς να το ξέρει η ίδια

DaveBolton via Getty Images
Blue Lamp, a light that has shone outside English Police Offices for many years, this particular one in Manchester.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ συνέλεξε ένα έμβρυο που είχε αποβληθεί από το θύμα ενός παιδεραστή και το διατήρησε σε καταψύκτη για τρία χρόνια, χωρίς να το ξέρει η ίδια, όπως αναφέρει το Manchester Evening News.

Αστυνομικοί που υποπτεύονταν ότι μια έφηβη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής αποπλάνησης στο Ρόσντεϊλ πήραν το έμβρυο από μια κλινική, ελπίζοντας να βρουν σε αυτό DNA που θα τους βοηθούσε να ταυτοποιήσουν τον πατέρα του εμβρύου, ο οποίος είχε τη σεξουαλική επαφή με την ανήλικη.

Πρόκειται για μόνο μια από μια σειρά αποκαλύψεων από τον πρώην αστυνομικό Πιτ Τζάκσον, 54 ετών, οι οποίες έχουν προκαλέσει έρευνες στο εσωτερικό της αστυνομίας.

Το έμβρυο φέρεται να καταστράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες, την ίδια περίοδο με μέλη των πτωμάτων 12 θυμάτων του γνωστού serial killer γιατρού Χάρολντ Σίπμαν τον Φεβρουάριο του 2011. Η μητέρα ενημερώθηκε αργότερα.

Όπως είπε ο Τζάκσον στο Manchester Evening News, «ηθικά είναι τελείως λάθος. Έχω σημαντικές αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς ανωτέρων αξιωματικών πως είχαν αναστολές για αποφάσεις καταστροφής ανθρώπινων μελών με αυτόν τον τρόπο».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά επέμεινε πως οι αστυνομικοί είχαν ακολουθήσει τον κανονισμό για την καταστροφή των μελών σωμάτων που ήταν σε ισχύ τότε- και μετά ενημέρωσαν τη μητέρα.

Sponsored Post