ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/04/2017 06:34 EEST | Updated 18/04/2017 06:34 EEST

Γαλάζια πίεση στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Με μια ρελάνς ή κατά κάποιους άλλους έναν τακτικό ελιγμό επιχειρεί η ΝΔ να αντεπιτεθεί μετά την πρόσφατη υπερψήφιση στη Βουλή της κυβερνητικής πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, η οποία ωστόσο εξαιρεί την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον γαλάζιο σχεδιασμό η ΝΔ θα πατήσει ακριβώς πάνω στο γεγονός της χρονικής εξαίρεσης της έρευνας των πεπραγμένων επί υπουργίας Ξανθού - Πολάκη προσπαθώντας να αποδομήσει το βασικό κυβερνητικό επιχείρημα περί προσπάθειας «κάθαρσης» στο χώρο της υγείας, που αποτελεί και το κεντρικό αφήγημα του ίδιου του πρωθυπουργού.

Είναι ενδεικτικό ότι στην κατεύθυνση αυτή ήδη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει «ευτυχής» για την εξεταστική στο χώρο της υγείας γιατί, όπως υποστηρίζει, θα αναδειχθεί το έργο του ως υπουργός Υγείας, που μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη και προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός, προαναγγέλλει ότι μόλις γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα καταθέσει τη δική πρόταση για Εξεταστική για την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι τότε πάντως, χαρακτηριστικά πίεσης στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα «σύνθημα» από το σύνολο των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να γίνει το ερώτημα «γιατί αρνήθηκε η κυβέρνηση να περιλάβει και τα δικά της πεπραγμένα στην εξεταστική επιτροπή» , από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως υπέρμαχος της διαφάνειας.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπενθυμίζουν με νόημα ότι η ΝΔ είπε «ναι» στη σύσταση εξεταστικών επιτροπών τόσο για τα εξοπλιστικά όσο και για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Τελευταία αλλά όχι εσχάτη κίνηση της ΝΔ αναμένεται να είναι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τις ευθύνες της μη τιμολόγησης των φαρμάκων επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το Δημόσιο και να ευνοηθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες, θέμα το οποίο παραδέχθηκε εμμέσως από βήματος της Βουλής και ο κυβερνητικός υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.