Ο πρίγκιπας Harry μιλά για πρώτη φορά για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε μετά το θάνατο της Diana

Σε μια απρόσμενα αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Πρίγκιπας Harry μίλησε ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετώπισε μετά το θάνατο της μητέρας του, της Πριγκίπισσας Diana, το 1997.

Ο 32χρονος πρίγκιπας είπε στον The Telegraph πως ο μόνος τρόπος που είχε για να αντιμετωπίσει τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του στο τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, ήταν να καταπιέσει εντελώς τα συναισθήματά του.

«Μπορώ να πω με σιγουριά πως το ότι έχασα τη μητέρα μου σε ηλικία 12 ετών, και ως εκ τούτου πάγωσα εντελώς όλα μου τα αισθήματα για τα τελευταία 20 χρόνια, είχε μια αρκετά σοβαρή επίδραση όχι μόνο στην προσωπική μου ζωή αλλά και στη δουλειά μου», είπε ο Harry.

«Ο τρόπος που αντιμετώπισα αυτό το γεγονός ήταν να χώσω το κεφάλι μου στην άμμο, αρνούμενος να σκεφτώ έστω και για λίγο τη μητέρα μου, γιατί που θα βοηθούσε κάτι τέτοιο; Θα με έκανε μόνο πιο λυπημένο. Δεν θα την έφερνε πίσω», πρόσθεσε.

Μέσα στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, όμως, ένιωσε πως ήταν έτοιμος να εκραγεί.

«Έχω πιθανότατα βρεθεί πολύ κοντά σε πλήρη νευρικό κλονισμό, αρκετές φορές, όταν κάθε είδους θλίψη και ψέματα και παρερμηνείες και όλα αυτά έρχονταν κατά πάνω μου από κάθε πλευρά», είπε.

Ο Harry μίλησε για τις εμπειρίες του στο πλαίσιο μιας σειράς podcast του The Telegraph με τίτλο «Mad World», η οποία καταπιάνεται με θέματα ψυχικής υγείας. Ο πρίγκιπας συμμετείχε στο podcast προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση του στίγματος που περιβάλει την ανάγκη να θες να μιλήσεις για τα προσωπικά σου προβλήματα και να ενθαρρύνει τον κόσμο που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα να λάβει βοήθεια.

Ο Harry μαζί με τον αδερφό του William και τη σύζυγό του, Kate Middleton, έχουν δημιουργήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση, τη «Heads Together», η οποία στοχεύει στην προώθηση της ψυχικής υγείας.

Σχετικά με τα δικά του ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία συμπεριέλαβαν και 2 χρόνια «πλήρους χάους» στη ζωή του, ο Harry είπε πως αποφάσισε τελικά να ζητήσει βοήθεια στα 28 του, όταν και άρχισε να μιλά για τα συναισθήματά του. Επίσης είπε πως τα μαθήματα πυγμαχίας τον βοήθησαν πολύ, κυρίως μετά από εκείνη τη φορά που βρέθηκε πολύ κοντά στο «να χτυπήσει κάποιον». Τώρα, είπε, βρίσκεται σε «ένα καλό σημείο» στη ζωή του.

«Η εμπειρία που είχα μου δίδαξε πως άπαξ και ξεκινήσεις να μιλάς γι' αυτό, συνειδητοποιείς πως στην πραγματικότητα είσαι μέλος ενός αρκετά μεγάλου κλαμπ», είπε ο πρίγκιπας Harry, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να μάθει από τα δικά του παθήματα και να ζητήσει βοήθεια.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το podcast εδώ.