Να πώς μπορείτε και να σώσετε τον πλανήτη και να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με θρυλικές φωτογραφίες

Να πώς μπορείτε και να σώσετε τον πλανήτη και να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με θρυλικές φωτογραφίες

Τι θα κάνατε αν είχατε την ευκαιρία να σώσετε τον πλανήτη (εντάξει, να συμβάλλετε σημαντικά στη σωτηρία του, έστω) απλά διακοσμώντας το σπίτι σας με φωτογραφίες-έργα τέχνης;

Υποθέτουμε το ίδιο που θα κάναμε κι εμείς: Θα πέφτατε με τα μούτρα στη σωτηρία.

Aaron Huey / National Geographic Creative

Με αφορμή την Ημέρα της Γης (Σάββατο 22 Απριλίου), το National Geographic πραγματοποιεί μια flash sale, προσφέροντας θρυλικές φωτογραφίες μερικών από τους πλέον διάσημους συνεργάτες του, όπως οι Joel Sartore, Tim Laman και Annie Griffiths, στην εξευτελιστική τιμή (δεδομένης της αντικειμενικής αξίας τους) των $100. Η δράση αυτή θα διαρκέσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ κάθε φωτογραφία θα είναι υπογεγραμμένη από το δημιουργό της.

Brian Skerry

Cristina Mittermeier / National Geographic Creative

Annie Griffiths / National Geographic Creative

Εξωτικά τοπία, άγρια ζωή και άγνωστοι πολιτισμοί απεικονίζονται στα έργα των τριών φωτογράφων, οι οποίοι έφτασαν στα άκρα για να αιχμαλωτίσουν στο φακό το αντικείμενο του πόθου τους. Για παράδειγμα, η Ami Vitale ντύθηκε ως πάντα προκειμένου να πλησιάσει τα εν λόγω ζώα και να παρατηρήσει και απαθανατίσει από κοντά τη συμπεριφορά τους μέσα σε διάστημα τριών χρόνων.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται επίσης ζωντανοί θρύλοι, όπως οι Paul Nicklen, Joel Sartore, Jennifer Hayes, David Guttenfelder, Cristina Mittermeier, Aaron Huey, David Doubilet και άλλοι.

Peter McBride / National Geographic Creative

Randy Olson / National Geographic Creative

Το 27% από τα έσοδα κάθε φωτογραφίας θα πηγαίνει στο National Geographic Society, προκειμένου «να δημιουργηθεί ένας κύκλος ιστοριών και φιλανθρωπίας, αφιερωμένος στην έρευνα, την επιστήμη, τη συζήτηση και την εξερεύνηση», όπως αναφέρει το επίσημο site της οργάνωσης. Η φιλανθρωπική αυτή πώληση θα βοηθήσει τόσο στον επαναπροσδιορισμό της θεματικής γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και στην προώθηση μερικών από τις πλέον αξιομνημόνευτες φωτογραφίες του αρχείου του National Geographic.