Τι συνέβη όταν μια νεαρή μουσουλμάνα ρωτά τον πατέρα της αν μπορεί να βγάλει την μαντήλα της;

Τι συνέβη όταν μια νεαρή μουσουλμάνα ρωτά τον πατέρα της αν μπορεί να βγάλει την μαντήλα της;
Getty Images/ αρχείου

Ένας διάλογος έχει ανοίξει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την παράδοση της μαντήλας, με αφορμή την ανάρτηση μιας νεαρής μουσουλμάνας στο Twitter.

Η Lamyaa από την Πενσυλβάνια είχε δεχτεί ένα υβριστικό μήνυμα από κάποιον που υπέθετε ότι η οικογένειά της την αναγκάζει να φοράει μαντήλα. «Σταμάτα να υπερασπίζεσαι το Ισλάμ σκ*λα, σκάσε, δεν μπορείς να βγάλεις καν αυτό το μαντήλι γιατί θα σε δείρει ο πατέρας σου», έγραφε το μήνυμα.

Η Lamyaa τότε αποφάσισε να δώσει μια αποστομωτική απάντηση στον αποστολέα του μηνύματος, ρωτώντας τον πατέρα της αν θα μπορούσε να βγάλει την μαντήλα:

-«Μπαμπά, θέλω να σου πω κάτι.»

-«Πες μου. Όλα καλά;»

-«Ναι, καλά είμαι. Σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να βγάλω την χιτζάμπ μου».

-«Αγάπη μου δεν είναι δική μου απόφαση αυτή. Δεν είναι δουλειά κανενός άνδρα. Εάν αυτό θες να κάνεις, μπορείς να την βγάλεις. Θα σε στηρίξω όπως και να χει. Όλα καλά; Συνέβη κάτι;».

Η Lamyaa δημοσίευσε την φωτογραφία με την απάντηση του πατέρα της, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στον άνθρωπο που προσπάθησε να την «φιμώσει». Ωστόσο, η ανάρτηση προκάλεσε και την αντίδραση ορισμένων μουσουλμάνων γυναικών που δέχονται μεγάλες πιέσεις να φορούν μαντήλα από την οικογένειά τους.

«Επειδή δεν είσαι καταπιεσμένη, τότε κανείς δεν είναι. Άρα τα αμέτρητα κορίτσια (όπως εγώ) που θέλουν να την βγάλουν όμως δεν μπορούν λόγω της απειλής βίας από τους γονείς τους τώρα απελευθερώθηκαν. Σ' ευχαριστώ! Lol, κανείς δεν θέλει να στηρίξει τα εκατομμύρια κορίτσια που είναι αναγκασμένα να καλύπτονται, ειδικά οι μουσουλμάνες. Μια άσχημη αλήθεια», έγραψε μια ανώνυμη χρήστρια στο Twitter.

Δημοφιλή