ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2017 10:19 EEST | Updated 19/04/2017 10:19 EEST

Στέρτζον: Η απόπειρα της Μέι να εμποδίσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα αποτύχει παταγωδώς

AFP via Getty Images
A handout photo made available from the Scottish Parliament on March 21, 2017, shows Scotland's First Minister Nicola Sturgeon speaking in the chamber on the first day of the 'Scotland's Choice' debate on a motion to seek the authority to hold an indpendence referendum at the Scottish Parliament in Edinburgh.Scottish lawmakers on March 21 began a two-day debate on First Minister Nicola Sturgeon's call for an independence referendum -- a major headache for Prime Minister Theresa May as she prepares to launch Brexit. / AFP PHOTO / Scottish Parliament / Andrew Cowan (Photo credit should read ANDREW COWAN/AFP/Getty Images)

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι μία νίκη του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) στις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου θα εμποδίσει την Τερέζα Μέι να ματαιώσει την διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

Οι ψηφοφόροι απέρριψαν την ιδέα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας στο δημοψήφισμα του 2014, αλλά ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2016 στο δημοψήφισμα που αποφάσισε την έξοδο της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ. Η Νίκολα Στέρτζον λέει τώρα ότι αυτό σημαίνει ότι η Σκωτία δικαιούται άλλη μία ευκαιρία για να ψηφίσει εάν θέλει να μοιραστεί την τύχη της υπόλοιπης χώρας.

«Εάν το SNP κερδίσει αυτές τις εκλογές στην Σκωτία και οι Τόρις όχι, τότε η απόπειρα της Τερέζα Μέι να μπλοκάρει την εντολή μας να δώσουμε στον λαό της Σκωτίας την ευκαιρία να κάνει επιλογή για το μέλλον του όταν έρθει η ώρα, θα γίνει σκόνη», δήλωσε η Στέρτζον σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο.

Το SNP κατέχει τις 54 από τις 59 έδρες της Σκωτίας στο Ουεστμίνστερ. Οι Τόρις της Τερέζα Μέι κατέχουν μία.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box